В Пазарджишка област коалицията ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори с

...
В Пазарджишка област коалицията ГЕРБ-СДС печели предсрочните парламентарни избори с
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС печели изборите в Пазарджишко

В Пазарджишка област обединението ГЕРБ-СДС печели предварителните парламентарни избори с поддръжката на 26,17 на 100 от гласовете на гласоподавателите. Това оповестяват от Районната изборна комисия, след обработени 100 % протоколи от секционните изборни комисии.

Втора политическа мощ е Политическа партия " Продължаваме промяната " - 21,13 %.

В Пазарджишко Движение за права и свободи изпреварва минимално " Българска социалистическа партия за България " и е на трета позиция във вота за народни представители. Двете политически обединения са получили надлежно 12,92 и 12,84 на 100 от вота на упражнилите правото си на глас. За " ИТН " са дали своят вот 9,76 % от гласоподавателите, а за партия " Възраждане " - 4,08.

В 13-и МИР-Пазарджик под четирипроцентовата преграда остават " Демократична България- Обединение " с 3,64 на 100 и " Изправи се БГ! Ние
идваме " - с 2,57 %.

Окончателните данни на РИК-Пазарджик за избор на президент и вицепрезидент демонстрират, че Румен Радев и Илияна Йотова получават поддръжката на 50,05 на 100 от гласовете на упражнилите правото си на глас. Анастас Герджиков и Невяна Михайлова имат 24,36 %, а за Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, издигнати от Движение за права и свободи, са дали своят вот 10,91 на 100 от гласоподавателите. Кандидатпрезидентската двойка от партия " Възраждане " Костадин Костадинов и Елена Гунчева събират 3,53 %.

От РИК оповестяват също, че за президентския избор 1 814 гласоподаватели са отбелязали квадратчето " Не поддържам никого ", а за вота за Народно заседание - броят им е 1000.

Общо 78 381 гласоподаватели са отишли до урните в изборите на 14 ноември, демонстрират още данните от РИК.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР