В Пазарджик днес официално беше открита основно ремонтираната отсечка от

...
В Пазарджик днес официално беше открита основно ремонтираната отсечка от
Коментари Харесай

Тодор Попов: Ремонтът на ул. „Свобода” е изключително качест...

В Пазарджик през днешния ден публично беше открита главно ремонтираната права от ул. „ Свобода”, която се употребява като директен път от идващите от автомагистрала „ Тракия” и отиващи към път 1-8 – за Пловдив и назад – от идващите от Пловдив към автомагистралата. На откриването кметът Тодор Попов благодари на институциите, съдействали този неотложен ремонт да се случи:

„ Искам да се обърна с думи на признателност преди всичко към Агенция „ Пътна инфраструктура”, към Министерство на районното развиване и към заместител министър-председателя Екатерина Захариева без чиято поддръжка това нямаше по какъв начин да се случи. Тук се образуваха големи гьолове, беше неосветено, а това, което виждам в този момент, подсигурява, че идващите 20 и повече години няма да я мислим тази права. Пазарджик година след година, малко по малко стартира да се трансформира в това, което всички ние желаеме – един добре изглеждащ град, един промишлен град, в който хората имат положителни приходи и житейска вероятност. Аз съм доста благополучен, че Пазарджик е град, който се развива динамично”. Това съобщи кметът на Пазарджик и благодари на изпълнителя – „ Европейски пътища”.

Вицепремиерът Екатерина Захариева уточни, че от изключителна значимост е, че са обезпечени средства и за другите поправки – за пътя Пазарджик – Костенец и Белово –Батак. „ Наистина през днешния ден е следващият прекрасен ден за Пазарджик. Радвам, че успяхме да осигурим финансиране за другите две извънредно значими пътни артерии. Ще продължим да построяваме още пътища – за идващите 4 години за област Пазарджик сме планували над 150 км пътища да бъдат реновирани”, уточни Екатерина Захариева и пожела лек и безавариен път на всички, а на изпълнителя – да съумеете преди периода да приключи другите два ремонта.



Изпълнителният шеф на „ Европейски пътища” Маргарита Попиванова изрече удовлетворението си от свършеното и благодари на Община Пазарджик за поддръжката и съдействието при настоящо зараждащите проблеми при реновирането на улиците и пътищата.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви още, че в хода на ремонта е било решено да не се построява кръгово придвижване на кръстовището на ул. „ Свобода” и „ Стефан Караджа”, защото това би затруднило методите към съществуващите бизнеси в близост.



Ремонтираният сектор от улица „ Свобода “ е с дължина 1562 метра и е от кръстовището на ул. “Петър Бонев “ и бул. „ Георги Бенковски “ до кръстовището с ул. „ Стефан Караджа “.
Ремонтните действия включват:

- Фрезоване на съществуваща настилка;

- Рециклация на съществуваща пътна конструкция;

- Полагане на 2 пласта асфалт при студено преработване и 3 пласта при локалните ремонти;

- Положени са към 4 км нови бордюри;

- Положена е нова маркировка;

- Изградено е ново осветяване на участъка;

- Изграден е 580 метра отводнителен колектор за незадълбочено отводняване

- Общата обработена повърхност е 19 800 кв. метра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР