В паузата за участието на националните отбори в турнира Лигата

...
В паузата за участието на националните отбори в турнира Лигата
Коментари Харесай

Това е Брегалница

В паузата за присъединяване на националните тимове в шампионата Лигата на нациите Пирин ще се изиграе другарска среща с отбора от Северна Македония Брегалница (Щип). 

СЪПЕРНИКЪТ Брегалница е учреден през 1921 година и играе домакинските си мачове на градския стадиов в Щип, който сега е с потенциал към 4 000 души. Цветовете на тима са синьо и бяло. След края на сезон 2020-21 отборът се завръща във футболния хайлайф на Северна Македония, откакто става първенец на Втора дивизия с 12 точки преднина пред втория Тиквеш.

През предишния шампионат Брегалница завърша на 7-мо място с 12 победи, 9 равенства и 12 загуби. Голмайстор на отбора през предишния сезон с 10 попадения е някогашният състезател на Пирин Мариян Алтипармаковски, който през сезон 2019-20 носи екипа на „ орлетата “ в един мач, влизайки като запаса. Във въпросния сезон в отбора играе актуалният футболист на Славия Иван Минчев. ТРЕНЬОРЪТ Начело на идния ни противник е 50-годишният Илчо Георгиоски, който пое отбора от януари тази година. Като треньор Георгиоски е първенец на страната с тима на Вардар (Скопие) през сезон 2011-12. Преди това отпред на Македония Гьорче Петров печели шампионата сезон 2008-09. Интересен факт е, че през 2012 година той е назначен за президент на локалната футболна федерация. През това лято клубът удължи контракта си с Георгиоски до юни 2025 година

НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ Преди началото на сегашния сезон отборът от Щип се укрепи с няколко нови попълнения. Черногорският вратар Неманя Скекич, който е някогашен пазач на българския Монтана (между 2016 и 2018) се причисли към Брегалница от босненския Рудар (Приедор). Засега той печели изрично съревнованието за титулярно място с младежкия национал Давид Денковски. От Работнички пристигна бранителят Александър Ристевски. Босненецът Адис Хаджанович, който се включил към отбора от Академия Пандев се приспособява чудесно в полузащитната линия. Добро усещане прави и друго ново попълнение на “сините ” – крилото Горан Силяновски, който пристигна от Динамо (Тирана), а през 2014-15 става първенец на Северна Македония с тима на Работнички. Сред сполучливите нови попълнения са и полузащитниците Георги Георгиев, който пристигна от Борец (Велес) и някогашният полузащитник на Черно Море Фейсел Касми. Струва си да споменем и идването на младежкия национал Иван Николов (дефанзивен халф), включил се от Вардар (Скопие), само че играл за последно в Академия Пандев и това на Димитри Димитриевски (ляво крило) от Македония Гьорче Петров.

ЧУЖДЕНЦИТЕ В Брегалница играе националният бранител на Уганда Халид Лвалива. От МТК (Будапеща) това лято пък бе притеглен колумбийският ляв защитник Себастиян Ерера, който някогашен състезател на Работнички. Тимът се укрепи и с различен колумбиец Александър Кордоба, който също е ексиграч на Работнички.

КЛАСИРАНЕТО След 7 изиграни мача сега Брегалница заема 5-то място в класирането с 3 победи, 2 равенства и 2 загуби. В последния кръг „ сините “ приключиха наедно 0:0 при гостуването на ФК Скопие, а капитанът на отбора Даниел Мойсов (бивш състезател на Войводина, АЕК Ларнака, Лиерс и Бран) бе изпъден с червен картон 20 минути преди края.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР