В пътеките за лечение на заразени с COVID-19 пациенти да

...
В пътеките за лечение на заразени с COVID-19 пациенти да
Коментари Харесай

Кметът на Кюстендил иска НЗОК да поеме изследването със скенер при COVID

В пътеките за лекуване на инфектирани с COVID-19 пациенти да се включи възнаграждение на проучване със скенер. Това изиска пред здравните управляващи кметът на Кюстендил Петър Паунов на специфична конференция.

" Призоваваме здравните управляващи доста бързо да се откри решение. Голямата смъртност идва от това, че пътеките покриват проучване с рентген. Рентгенът не хваща в начален етап пневмонията, по тази причина би трябвало да се поправят пътеките, да бъдат добавени средства и да се поеме и проучването със скенер. Така медиците ще могат в точния момент да открият, когато има проблем ", уточни Паунов.

Във връзка с поисканите с писмо от страната обезщетения за енергийните разноски на общините, кметът Паунов сподели, че чака Сдружението на общините също да разиска въпроса.

" Сметките ни за ток са двойно по-високи, а тези за газта - с четири пъти нарастване. В момента, в който стартират за работят учебни заведения, детски градини, административни здания, има заплаха да се стигне до банкрути. Надаваме се страната да предприеме дейности и от събраните по-големи налози да компенсира общините, с цел да не се постанова да се стига до спешна обстановка - прекъсване на улично осветяване, затваряне на здания, които няма да могат да си платят отоплението ", сподели още Паунов.

Той уточни, че рационалното, съгласно Общината в Кюстендил, предложение е, 75 % от цената на фактурите, които надвишават миналогодишните, да бъдат поемани от страната. " В противоположен случай се обрисуват банкрути ", сподели Паунов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР