В първия учебен ден 124 деца ще прекрачат прага на

...
В първия учебен ден 124 деца ще прекрачат прага на
Коментари Харесай

ДГ „Чиполино“ отваря врати в първия учебен ден

В първия образователен ден 124 деца ще прекрачат прага на напълно обновената база  на ДГ „ Чиполино “.

Дългоочаквания ремонт на ДГ „ Чиполино “ завърши и детската градина отваря порти знаково и според поетия от доктор Генчо Генчев, Кмет на Община Свищов, ангажимент  – в първия образователен ден.

Инвестицията в размер на 196000 лева  е напълно за сметка на общинския бюджет и включва изцяло създаване на нова ВиК система, изцяло възобновяване на порти, дограма и настилки, слагане на нехлъзгащи се повърхности и гранитогрес, монтиране на нови съдове за аварийна вода от нераждавейка, ремонт на санитарните пространства в четирите култивиран и двете яслени групи – нови мивки, душ кабини, тоалетни моноблокове и кафези за деца и възрастни, обезопасяване на новопоставените санитарни шкафове. С цел бързото подготвяне на здравословна храна за дребните палавници, детската градина е оборудвана с  окомлектовано  кухненско съоръжение, включващо нови печки и пекарни. Подсигурено е поемането на новите мощности, като за задачата е осъществена   смяна на ел. табла и са сложени влагоустойчиви ключове, инсталирани са окачени тавани и осветяване, актуализирано е пералното помещение, в това число и монтаж  на вентилационната система. Изброените реновиращи действия са единствено част от осъществявания ремонт в детската градина.

Община Свищов продължава да извършва политиката си за предпочитано ориентиране на вложения в общинска инфраструктура, като в акцента е подложен върху  ремонта и модернизацията на детските градини.

Източник: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР