В първия си пълен работен ден на новия пост американският

...
В първия си пълен работен ден на новия пост американският
Коментари Харесай

Джо Байдън представи национална стратегия за борба с COVID-19

В първия си цялостен работен ден на новия пост американският президент сложи началото на национална тактика за ограничение на епидемията от ковид. За задачата той показа съгласуван федерален отговор на рецесията – нещо, на което предшественикът му Доналд Тръмп се противопоставяше, съобщи ДПА.
Стратегията на Байдън цели да възвърне доверието в държавното управление, да форсира имунизационната стратегия, да ускори тестването и носенето на маски, да докара до безвредно отваряне на учебните заведения и обособените стопански браншове и да реализира расова правдивост. " Ние можем да победим и ще победим COVID-19. Америка заслужава отговор на коронавирус пандемията, който да е учреден на просвета, данни и публично здраве – а не на политика ", съобщи в официално съобщение Белият дом. " Националната тактика дава пътна карта за извеждане на Америка от най-тежката здравна рецесия за последните 100 години. ", се споделя още в официалното съобщение.
 Байдън оставя Сената да реши за импийчмънта на Тръм, приоритет е Коронавирус рецесията Байдън оставя Сената да реши за импийчмънта на Тръм, приоритет е Коронавирус рецесията
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще напусне Сената на Съединени американски щати, с цел да вземе решение за по-нататъшни дейности във връзка с импийчмънта на бив...
Планът обрисува и десетина ограничения в областта на изпълнителната власт, които ще бъдат подхванати от Байдън през първите два дни от ръководството му, добавя Белият дом. По-късно през днешния ден се чака новият президент демократ да разяснява проекта на държавното управление си за справяне с епидемията от ковид и да подпише укази.
След формалното си встъпване в служба през вчерашния ден той подписа редица укази, отменящи някои знакови политически решения на Тръмп. Указите плануват да вземем за пример нови ограничения като наложително носене на маски във федералните институции и връщането на Съединени американски щати в СЗО. Тръмп дълго време омаловажаваше и управляваше зле пандемията, избягваше носенето на маска на публични места и отхвърляше федералния метод за справяне с рецесията, за сметка на даването на по-голяма независимост на държавните управления на обособените щати при вземането на решения в тази тенденция, отбелязва ДПА.
До момента коронавирусът болести 24,4 милиона души в Съединени американски щати и лиши живота на над 406 000, което е доста повече, в сравнение с във всяка друга страна, напомня. " Страната ни продължава да претърпява най-мрачните дни на пандемията с рекорден брой случаи на заразяване, хоспитализации и умряли ", съобщи Белият дом.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР