В първия си отчет като публично дружество Lyft е отчела

...
В първия си отчет като публично дружество Lyft е отчела
Коментари Харесай

Lyft смята, че загубите й ще достигнат своя пик през тази година

В първия си доклад като обществено сдружение Lyft е отчела доходи 776 млн. $ през първите три месеца на годината

Компанията за споделено пътешестване Lyft предвижда, че загубите й ще доближат своя пик през тази година, защото е стегнала контрола над разноските и е почнала да получава повече доходи от всеки клиент, оповестява Reuters. Във вторник, дни преди борсовия дебют на по-големия й съперник – Uber, загубата на компанията доближи 1.1 милиарда $. " Окуражени сме от силата на нашия главен бизнес и виждаме явен път към доходност при услугите за споделено пътешестване ", сподели основният финансов шеф на Lyft Брайън Робъртс.

Обещанията

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Lyft даде обещание да излезе на облага от главния си бизнес, без обаче да се ангажира с съответни периоди. Компанията преди този момент е предупреждавала регулаторите, че " може в никакъв случай да не излезе на облага ", защото влага доста в самостоятелни коли, услуги за отдаване на скутери чартърен и други инициативи. Растежът както на Lyft, по този начин и на по-големия й съперник - Uber, се забавя и вложителите обръщат повече внимание на това, което фирмите би трябвало да създадат, с цел да излязат на облага. Те са несигурни по какъв начин да интерпретират представянето на компанията, защото акциите й са спаднали с 23% след борсовия й дебют на 29 март.

Финансовите резултати

В първия си доклад като обществено сдружение Lyft е отчела доходи 776 млн. $ през първите три месеца на годината, което е с 95% повече по отношение на година по-рано и е над упованията на доста анализатори. Те също по този начин предвиждат обаче, че растежът ще се забави до 52-53% на годишна база.

Загубата на Lyft се увеличи до 1.1 милиарда $, значително заради 859 млн. $ обезщетения за акции - разход, обвързван с първичното обществено предложение на компанията. Коригираната загуба възлиза на 211.5 млн. $ по отношение на 228.4 млн. $ година по-рано. Анализатори, интервюирани от FactSet, чакаха поправена загуба от 274 млн. $.

Lyft съобщи, че получава повече доходи от всеки клиент, като понижава тласъците и усилва маржовете, макар че вложенията в странични инициативи може да обиден подобрението в представянето на главния й бизнес. Компанията регистрира доходи от 37.86 $ от всеки от 20.5 млн. дейни клиенти, както и растеж от 46% на клиентите, употребяващи услугата като цяло, през първото тримесечие. Новите технологии, които свързват водачите и клиентите, както и по-скъпите пътувания в първокласни коли оказват помощ за увеличението на маржовете.

Компанията чака приходите й през второто тримесечие да доближат 800 - 810 млн. $, което е над прогнозите на анализаторите в размер на 783 млн. $. Lyft чака растежът на приходите да се забави през второто тримесечие и останалата част от 2019 година частично заради обстоятелството, че Lyft и Uber генерираха мощно нарастване на приходите през второто тримесечие на предходната година, когато и двете компании покачиха цените си.

Анализаторът от Atlantic Equities Джеймс Кордуел разказа резултатите като " много мощни " и загатна, че Lyft продължава да лишава пазарен дял от Uber. Той обаче предизвести, че вероятностите на Lyft допускат " значимо закъснение на приходите ".

Миналата година Lyft имаше 30.7 млн. клиенти и 1.9 млн. водачи допълнително от 300 града в Съединени американски щати и Канада. За съпоставяне - Uber, чиято оценка може да доближи близо 90 милиарда $, е имал 75 млн. клиенти и 3.9 млн. водачи в 65 страни. Конкурентът на Uber разгласи също по този начин разширено партньорство с поделението за самостоятелни коли Waymo на Alphabet, която съобщи, че дава опция на хората да наемат роботизирани таксита посредством приложението на Lyft в региона на Финикс.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР