В първия работен ден на парламента, след като маските отново

...
В първия работен ден на парламента, след като маските отново
Коментари Харесай

Депутати взеха пример от Бойко Борисов и се явиха без маски в НС

В първия работен ден на Народното събрание, откакто маските още веднъж станаха наложителни на публични места, част от депутатите бяха пренебрегнали заповедта на здравния министър и бяха без персонални защитни средства.

Още на старта на съвещанието председателстващият Емил Христов прикани сътрудниците си да спазят наредбата и да си сложат маските, само че не всички послушаха съвета му.
Някои от депутатите сваляха маските си като правеха изявления, а други съблюдаваха разпоредбите даже и на парламентарната естрада и не сваляха защитните средства.
Вчера столичната РЗИ излезе сформира наставление за съблюдаване на противоепидемичните ограничения на Народното събрание за наложителното носене на маски, съблюдаване на физическа отдалеченост и стерилизация.
От инспекцията показват, че при неспазване на издаденото наставление, всеки ще носи административна отговорност, а санкцията е от 300 до 1000 лева
Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че Бойко Борисов и всички публицисти ще бъдат санкционирани при визитата на премиера в Рилския манастир за неносене на маски на публични места.
Темата беше коментирана по време на брифинг от страна на здравния министър Кирил Ананиев.
Рискова е обстановката в Народното събрание, регистрира здравният министър и даде да се разбере, че няма да има амнистия за никого, без значение от чин, сан и служба.
А през днешния ден пленарното съвещание се оказа рекордно малко - законотворците гласоподаваха небрежно двете точки в дневния ред единствено за 50 минути.
Парламентът одобри процедурни правила за избор на състав на Комисията за отбрана на персоналните данни.
Предложението за претенденти за ръководител и членове на комисията се внасят в писмена форма от Министерски съвет в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и публичен ред, а изборът се прави от Народното събрание.
Заседанието за избор ще се излъчва директно на страницата на Народното събрание в интернет. За определен се счита претендентът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. За членове на комисията могат да бъдат избирани български жители, които имат висше обучение по информатика, по право или са магистри по осведомителни технологии.
За ръководител на Комисията се избира дееспособен правист. Необходимо е претендентите да имат добра професионална известност и трудов стаж по специалността си не по-малко от 10 години, да не са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент, без значение дали са оправдани. Кандидатите ще бъдат тествани за принадлежност към Държавна сигурност и разследващите служби на Българската национална войска.
По време на днешното си съвещание депутатите утвърдиха още предложение до президента за награждаване с орден „ За заслуга ” на изтъкнатия инженер и академик доктор Александър Скордев ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР