В първия работен ден на депутатите за тази седмица лидерът

...
В първия работен ден на депутатите за тази седмица лидерът
Коментари Харесай

Избраха Валери Симеонов за зам. председател на парламента, ДПС напуснаха залата

В първия работен ден на депутатите за тази седмица водачът на НФСБ Валери Симеонов бе определен за зам.-председател на Народното събрание.
Той заема овакантения от Явор Нотев пост, който от лятото не е част от парламентарната група на " Обединени патриоти ".
Решението бе признато със 118 гласа " за ", 6 " срещу " и 6 " въздържали се ".
Предложението на " Обединени патриоти " да изберат Симеонов за зам.-шеф на Народното събрание обаче провокира реакцията на Движение за права и свободи, които в символ на митинг демонстративно напуснаха пленарната зала.
Остро реагира и Павел Шопов от " Атака ", който до неотдавна бе част от дребната патриотична коалиция.
" Стигна се до непочтеност да бъде препоръчан за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер ", уточни Шопов.
" За разлика от Движение за права и свободи ние от „ Атака “ няма да излезем от залата. Няма да напуснем. Оставаме да кажем това, което имаме.
Ние оставаме да кажем, че това овакантяване е един привиден спор със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране.
Това, което става през днешния ден с предлагането му за избиране за зам.-председател на Народно събрание е разумно предложение на фона на всичко това, което се правеше през последните месеци “, сподели още Шопов.
В средата на предходната година Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, откакто съвсем месец майките на деца с увреждания излизаха всяка вечер на митинг против него поради думите му, че са „ кресливи дами “ с „ сякаш заболели деца “.
Тогава оставката му желаеха и от Движение за права и свободи, „ Воля “ и водачът на „ Атака “ Волен Сидеров.. Единственият, който го отбрани, беше третият съдружен сътрудник в " Обединени патриоти " Красимир Каракачанов.
Народното събрание освободи Цветелин Софрониев като член на Комисията за отбрана на персоналните данни. „ За “ освобождението на Софрониев гласоподаваха 170 народни представители, без „ срещу “ и „ въздържали се “. Това се постанова, защото той е подал заявление за освобождение на 13 ноември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР