В първия понеделник на месец май музеят Метрополитън традиционно е

...
В първия понеделник на месец май музеят Метрополитън традиционно е
Коментари Харесай

Балът на музея „Метрополитън“ в Ню Йорк е посветен на Карл Лагерфелд

В първия понеделник на месец май музеят " Метрополитън " обичайно е хазаин на светското събитие на годината в Ню Йорк - благотворителен бал, който тази година е отдаден на починалия дизайнер Карл Лагерфелд, съобщи Асошиейтед прес. 

От поканените на събитието се чака да се съобразят с оповестената авансово тематика. Балът се излъчва онлайн от началото на вечерта.
Как обаче би се почувствал Лагерфелд, който умря през 2019 година, с цялата тази шумотевица? Той сигурно е изучавал история, само че погледът му постоянно беше ориентиран към бъдещето.

" Карл в никакъв случай не изиска да има ретроспекция, до момента в който беше жив. Той смяташе, че това е погребално. Изтъкваше, че (Кристобал) Баленсиага и (Коко) Шанел в никакъв случай не са имали (ретроспекции, б.р.), до момента в който са били живи ", споделя Уилям Мидълтън, който е създател на биографична книга за дизайнера. Лагерфелд " доста вярваше в историята на модата, а в този момент е част от нея. Не мисля, че би имал проблем с това ", допуска Мидълтън.
Други обаче не са толкоз сигурни.
Керолайн Лейбар работи с Лагерфелд в продължение на 35 години, като се издига до старши вицепрезидент, отговарящ за имиджа и връзките на неговата марка. Дизайнерът обичаше " Метрополитън ", само че постоянно споделяше: " Аз не съм актьор, аз съм фешън създател ", споделя тя на уеб страницата на компанията.

" Той не смяташе, че работата му принадлежи на музей. Ана Уинтур също загатна това, когато разгласи тематиката " на бала, изяснява Лейбар.
Миналата година балът събра 17,4 млн. щатски $ за Института по костюми към музея " Метрополитън " - звено, което се самофинансира и чийто бюджет зависи от събитието. Тази година цената за наличие се увеличи на 300 000 щатски $ за цяла маса и 50 000 щатски $ за индивидуален билет.

Компании и фешън марки купуват маси и са домакини на доста от предстоящите посетители, които тази година са към 400 посетители - от света на модата, киното, музиката, театъра, спорта, технологиите и обществените медии. Те бяха помолени да бъдат облечени " в чест на Карл " от организаторката на бала - основната редакторка на списание " Вог " Ана Уинтур, близка другарка на Лагерфелд. Тя за първи път се включи в събитието през 1995 година и пое управлението му през 1999 година

Балът се организира от 1948 година като опция за набиране на средства за новосъздадения тогава Институт по костюмите към " Метрополитън ". Идеята е всяка година да се открива и огромната галерия на института, като този път тя е озаглавена " Карл Лагерфелд: Линия на хубостта ".
Изборът на тоалети в сходство с тазгодишната тематика може да се окаже елементарен за гостите - стилистите би трябвало да се снабдят с най-хубавите винтидж детайли от стилните къщи, в които дизайнерът е работил: " Шанел ", " Фенди ", " Клое ", " Балмен ", личната му марка и други, отбелязва Асошиейтед прес.

Петимата водещи тази година са обичайно Ана Уинтур, дружно с Микаела Коел, дългогодишният дипломат на " Шанел " Пенелопе Крус, неотдавна отдръпналият се от дейния спорт тенисист Роджър Федерер и певицата Дуа Липа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР