В първия подобен ход за 2023 г. Китайската народна освободителна

...
В първия подобен ход за 2023 г. Китайската народна освободителна
Коментари Харесай

Global Times: Първо учение на НОАК във водите на Тайван заради провокации

В първия сходен ход за 2023 година Китайската национална освободителна войска (PLA/НОАК) разгласи в неделя, че е провела взаимно наблюдаване и бойни учения към остров Тайван в деня, противопоставяйки се на секрети съглашения сред външни сили и силите за „ самостоятелност на Тайван “. Експерти от континентален Китай споделят, че Китайската национална освободителна войска единствено ще ускори ученията си тази година, в случай че провокациите не спрат.

Фокусирайки се върху упражняване на сухопътна офанзива и нахлуване по море, командването на НОАК в източния спектакъл провежда взаимно наблюдаване за паника и реалистични бойно насочени учения в морски и въздушни региони към остров Тайван в неделя, старши полковник Ши Ий, представител на Командването на Източния спектакъл на НОАК, съобщи в изказване в неделя.

Това е първият път, когато Командването на източния спектакъл на НОАК разгласи взаимно обучение към остров Тайван през 2023 година, като предходното се организира на 25 декември 2022 година, малко откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа последния " Закон за позволение за национална защита ", който означи за първи път, че държавното управление на Съединени американски щати ще финансира оръжия за остров Тайван.

Ученията в неделя имаха за цел да тестват взаимните оперативни качества на войските, както и да противодействат на секрети съглашения и провокации от външни сили и силите за „ самостоятелност на Тайван “, сподели Ши.

Въпреки че Ши не уточни точните секрети съглашения и провокации, наблюдаващи означиха редица военни взаимоотношения сред Съединени американски щати и остров Тайван след последното обучение на Източното командване на НОАК в края на декември.

Съединени американски щати оповестиха вероятната продажба на противотанковата система за минно слагане Volcano на Тайван за към 180 милиона $ на 28 декември 2022 година и изпратиха разрушителя с управляеми ракети USS Chung-Hoon през Тайванския пролив в четвъртък.

Мащабните учения на НОАК към остров Тайван се трансфораха в рутина и се организират освен когато НОАК ги разгласи, само че всекидневно, сподели основан в Пекин боен специалист, поискал анонимност, сподели пред Global Times в неделя.

Ако външната интервенция и силите за „ самостоятелност на Тайван “ продължат да предизвикат, НОАК също ще ускори своите учения, които освен ги предизвестяват, само че и на практика покачват бойната подготвеност за отбрана на националния суверенитет и териториалната целокупност, сподели специалистът.

През 2022 година НОАК изпрати 1727 самолета в самопровъзгласилата се зона за идентификация на противовъздушната защита на остров Тайван, за съпоставяне с към 960 прекосявания през 2021 година и 380 през 2020 година, заяви AFP, базирайки се на изказвания на отбранителните управляващи на острова.

Репортажът на Франс Прес отбелязва, че растежът на полетите на самолети на НОАК през 2022 година може да е резултат от отговора на НОАК на провокативното посещаване на тогавашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси на острова през август.

Кевин Маккарти, който беше определен за нов ръководител на Камарата на представителите в събота, също би трябвало да разбере сигнала, изпратен от НОАК, споделиха анализатори.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР