В първия почивен ден от Великденските празници се очаква натоварено

...
В първия почивен ден от Великденските празници се очаква натоварено
Коментари Харесай

В първия от серията почивни дни: Натоварен трафик и засилен контрол по пътищата

В първия почивен ден от Великденските празници се чака натоварено придвижване по автомагистралите и главните пътища. По данни на полицията, над 280 хиляди българи ще пътуват по време на четирите почивни дни по Великден. Затова и от полицията възнамеряват засилени инспекции. Към този час изключително интензивно е придвижването е в посока главните изходи от страната. По автомагистралите " Тракия " и " Хемус " има тапи преди нахлуване в правите, които се ремонтират.

Около 30 000 българи се чака да посрещнат Великденските празници в Гърция. А през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " минава главния поток от коли, насочили се към южната ни съседка. От рано тази заран се образуваха колони от чакащи коли, даже и сега има опашка от към 2-3 км.

От " Гранична полиция " споделиха, че е направена нужната организация и да се реализира бързо пропускане на колите. Разговаряно е и с представители на граничния пункт " Промахон " от гръцка страна, с цел да не се бавят преминаващите. Броят на граничните служители на реда също е съгласуван с празничните дни. Властите молят хората преди да тръгнат на път да ревизират дали са взели всички нужни документи със себе си.
 © БГНЕС контрольор Петър Соколов - " Пътна полиция ": Има основана взаимна организация сред екипите на Пътна полиция и чиновниците на Пътна инфраструктура за контролирано съгласуване на придвижването и при нужда тунела, както през вчерашния ден беше постъпено на автомагистрала " Хемус " ще бъде отварян в посока Варна за придвижване в двете ленти, тъй че да не се получава запушване от колите, които напущат София.
По всички автомагистрали и съществени пътища патрули на " Пътна полиция " наблюдават за превишена скорост. От там още веднъж молят водачите да карат деликатно, със съобразена с пътните условия скорост и да не подхващат рискови маневри и изпреварвания, с цел да няма тежки произшествия.
 За празника на път: Очаква се натоварен трафик в цялата страна За празника на път: Очаква се натоварен трафик в цялата страна
Интензивен трафик се чака и през днешния ден. По данни на полицията над 280 хиляди българи ще подхващат пътешестване по време на четирите почивни дни по Великден....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР