В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане

...
В първия пленарен ден за седмицата се очаква да стане
Коментари Харесай

Народното събрание ще рашава за проектокабинета „Габриел“

В първия пленарен ден за седмицата се чака да стане ясна ориста на проектокабинета „ Габриел ”, който през вчерашния ден беше показан пред президента Румен Радев.

След връчването на осъществявания мандат, от ПП-ДБ оповестиха, че състава на проектоправителството не е обсъждан с тях. Според тях не им е желано единодушието да останат на постовете си като министри, а Николай Денков и Асен Василев обявиха, че не желаят да вземат участие в ръководството на страната.   

Президентът издаде декрет, с който предлага Народното събрание да избере номинираната за министър председател Мария Габриел.  

От президентската институция дадоха отговор, че указът на президента няма никакво отношение нито към структурата, нито към състава на Министерски съвет, а тяхното предложение за гласоподаване от Народно събрание е експлицитна отговорност на претендента за министър-председател.  

Днес в 8.30 часа ГЕРБ-СДС привикват конференция, на която  се чака да станат ясни диалозите с ПП-ДБ и какво се е случило по време на договарянията. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР