В първия момент заглавието в китайска държавна медия Китай награди

...
В първия момент заглавието в китайска държавна медия Китай награди
Коментари Харесай

Китайски рибари ловят дронове шпиони

В първия миг заглавието в китайска държавна медия „ Китай награди риболовци, уловили непознати шпионски устройства “ наподобява съмнително. Но се оказва напълно правдоподобно, коментира BBC.
Първо, наградените не са двама-трима, а 11 – една жена и 10 мъже, които са разкрили общо седем машини.
Второ, това не е първият път, в който риболовци от източната крайбрежна провинция Дзянсу откриват „ подводни дронове шпиони “. През 2018 година 18 души са наградени за залавянето на девет машини.
И трето, премиите въобще не са дребни – до 500 000 юана (72 000 долара).
Крайбрежието на провинцията е дълго над 1000 км и гледа към Япония и Южна Корея. Тайван пък е на към 800 км на юг. Това местонахождение и сериозното американско наличие в района стартира да изяснява за какво риболовците не престават да откриват дронове.
Китай не разкрива на кого са машините, а споделя единствено, че са създадени в други страни. Но специалистът по района и съветник Александър Нийл показва, че те евентуално принадлежат на „ американските Военноморски сили, на японските сили за самозащита и евентуално на Тайван “.
През 2009 американските военноморски сили спонсорират проучвания за подводни дронове, известни като „ безпилотни подводни машини “. Проучването предлага седем метода за потреблението им, измежду които следене на евентуално противников подводници, битка с подводни мини, разполагане на съоръжение за наблюдаване и мониторинг на подводна инфраструктура като да вземем за пример кабели за връзка.
Изследването акцентира и силата на дроновете. По-малките, евентуално като откритите от китайските риболовци, може да бъдат разполагани за месеци и са задоволително евтини, с цел да бъдат считани за заменими. Евтини в тази ситуация значи единствено десетки хиляди долари.
Тяхната цена, обсег и качества значат, че подводните шпиони са все по-важни.
Така че това изяснява, частично, за какво те не престават да попадат в китайските риболовен мрежи. Още повече, че някои от риболовците са част от армията. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР