В първия месец от новата година добрият стар бохемски Пловдив

...
В първия месец от новата година добрият стар бохемски Пловдив
Коментари Харесай

IN MEMORIAM: Отиде си един от последните големи бохеми на Пл...

В първия месец от новата година положителният остарял бохемски Пловдив осиротя. От този свят си отиде един от последните огромни чешити на града. Георги Попов, прочут още като Жоро Хавата ни напусна на 77 години, откакто не съумя да се възвърне от доста безразсъден случай. Докато кара велосипеда си, жена отваря внезапно шофьорската врата и Попов се усря в нея, пада и след близо месец в кома умира от полиорганна непълнота.

Жоро Хавата е потомствен филибелия и бе прочут с това, че е минал 1.5 млн. километра. С други думи - обиколил е три пъти екватора. Още по соцвреме е прекосил границата на всяка европейска страна, като единствено в Турция е ходил 320 пъти.

Носител е на медал на труда, три пъти е притежател на Златно кормило на Съюза на българските автомобилисти, пет пъти е първенец на Българската асоциация по туризъм. Докарал е всички коли на „ Агробизнесбанк”, рейсовете на Ботев и Спартак Пловдив от Швейцария. Участва в 30 кино лентата. Личен другар и водач е на Георги Парцалев и Стоянка Мутафова. В по-ново време той бе персонален водач на Христо Данов и на Славчо Атанасов, когато бе кмет на Пловдив.

Георги Попов е наследник на един от създателите на Локомотив Пловдив - Христо Попов, прочут като Ито Танка.

" Най-голямата ми горделивост е, че имам доста другари. Няма по-велико от Господ и от другарството. Всяко нещо е краткотрайно - минава, само че другарството остава постоянно ", обичаше да споделя Жоро Попов.

Екипът на вестник " Марица " и на marca.bg изрича съболезнования на фамилията и околните на Георги Попов!
Светъл път, бате Жоро и Бог да те елементарни!
Свързани вести Жоро Хавата за татко си Танка: Извадил Локо от терена пред делегат на царя Жоро Хавата: Като партизанин вземах 50 лева, като жандармерист - 100
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР