В първия ден от визитата си в белгийската столица премиерът

...
В първия ден от визитата си в белгийската столица премиерът
Коментари Харесай

Акад. Денков заминава за Брюксел, където ще проведе двустранни срещи на високо ниво

В първия ден от визитата си в белгийската столица министър председателят ще се срещне с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В четвъртък министър-председателят Денков ще беседва с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в централата на алианса. Същия ден са планувани срещи и с други европейски водачи.

На 29 и 30 юни българският министър председател ще взе участие в постоянното съвещание на Европейския съвет. На двудневната среща на върха в Брюксел министър-председателят и другите държавни и държавни ръководители ще обсъдят нападателната война на Русия против Украйна и продължаващата поддръжка на Европейски Съюз за Киев, както и стопанската система, сигурността и защитата, миграцията и външните връзки, се показва в известието.

Българският министър председател разяснява през вчерашния ден пред публицисти, че чака България да получи второ заплащане по Плана за възобновяване и резистентност тази година. Денков добави, че заплащането може да бъде поискано да края на септември и да бъде получено. Заедно с това обаче министър председателят означи, че законите, нужни за това второ заплащане, се бавят.

Денков сподели също по този начин, че готвеният втори пакет военна помощ за Украйна е доста сходен на първия по размер, изпратен от служебното държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР