В първия ден на войната правителството извършило сделка на газовата

...
В първия ден на войната правителството извършило сделка на газовата
Коментари Харесай

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ: От 1 април цената на газа ще е брутална, поскъпва с 50%

В първия ден на войната държавното управление направило договорка на газовата борса, продало 4200 мегаватчаса на половин цена

Петков и компания нямат политика, разгласи Борисов

В деня, в който стартира войната в Украйна, единствено 20 и няколко часа след старта на военните дейности, сред 2 и 3 ч през нощта, държавното управление е направило договорка на газовата борса за 4200 мегаватчаса. Сделката с газ измежду нощ е на половин цена, осъществена е до момента в който всички малките екрани дават войната в Украйна и има живи студия. Сделката е на цена 120 лева за мегават, до момента в който денем цената е била от 220 лева до 250 лева за мегават.

Днес газът е 200 евро на интернационалната борса. Това заяви в Котел депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Във възрожденския град той дойде дружно с водача на ГЕРБ Бойко Борисов и зам.-председателя на партията Томислав Дончев.

„ Защо ограбиха българите? Висша степен на корупция. Защо „ Булгаргаз” продадоха газта на тази цена нощно време”, сподели Бойко Борисов. Той предизвести, че поради тези дейности цената от 1 април на газа ще е брутална, а повишаването и ще е над 50 на 100.

За на следващия ден цената на тока ще е рекордна за всички времена. Следващата седмица ще е още по-висока. От 1 април няма един лев отплата нито за тока, нито за газа, чакат ни рекордни цени без никаква отплата. Дори ония 100 лв. няма да ги има. И виждаме, по какъв начин за секунди, сред 2 и 3 през нощта, продават 4200 мегаватчаса. Разликата в цената е към половин милион лв., разгласи Делян Добрев. Това е станало за секунди през нощта, уточни той.

Денонощно работят, а другояче, като ги търсиш да кажат за цената на бензина, ги няма, уточни Бойко Борисов. Той дефинира среднощните дейности на ръководещите като обир на народа.

„ Висша степен на корупция. Грабеж! Като крадците на колите, нощем действат”, разяснява той.

На въпрос за какво не се проверяват тези хора, Борисов разгласи, че проверяващите са заети да чегъртат ГЕРБ и няма кой да проверява. А през това време очевидците ги убиват по автомагистрали и по площадки.

Лидерът на ГЕРБ добави, че до момента единствено се чуват рецензии за модела на ръководство „ Борисов”, само че действително при него цената на тока не е надвишавала 80 лева „ Токът при модела „ Борисов” - 80 лева, в този момент 400 лева Утре ще е 800 лева 10 пъти по-висока цена”, сподели той.

Бившият министър председател разяснява и случая със очевидеца по делото „ Бобокови”, за който се разбра, че е открит мъртъв.

„ Никой не проверява. Падат очевидци, а те чегъртат ГЕРБ”, съобщи той.

Борисов акцентира: „ Да управляваш е поминък, те не могат.”

„ Петков и компания нямат политика. За два месеца се научиха да крадат и се накичиха с оставки”, разяснява още Борисов.

„ Както е споделил поетът, „ до момента в който е мъничка змията, да си заминават” и да се преформатира управлението”, прикани водачът на ГЕРБ.

Борисов изясни за какво ГЕРБ са дали своят вот „ за” оставката на Стефан Янев с думите, че ръководителят на Народно събрание е вкарал в една точка две решения: „ Тази точка беше за оставката на Янев и за новия министър. Драгомир Заков съм го пращал аз в Брюксел с мои сътрудници. Какво би трябвало да създадем - да оставим страната без боен министър по време на война”, попита Борисов.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев напомни, че преди няколко седмици е нарекъл ръководещите „ най-скъпо платените стажанти”, само че в този момент съгласно него „ стажът им би трябвало да бъде преустановен, откакто се вижда, че не стават, с цел да се върнат в клас”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР