В първия ден на редовната среща на министрите на отбраната

...
В първия ден на редовната среща на министрите на отбраната
Коментари Харесай

България благодари на Испания и Нидерландия за солидарността при охраната на въздушното пространство |

В първия ден на постоянната среща на министрите на защитата на страните членки на НАТО в Брюксел Стефан Янев благодари на " Испания и Нидерландия за поддръжката им във връзка с демонстрираната съюзническа взаимност при защитата на въздушното пространство ".

В своето изявление българският министър на защитата е показал решението на държавното управление " за принос на страната ни към съюзните старания посредством създаване на българска батальонна бойна група, под командването на български офицери, с опция за попълване при нужда на дефицитите от качества от съдружниците ".

На съвещанието на Северноатлантическия съвет са прегледани провокациите за сигурността в Европа - с акцент върху ситуацията в и към Украйна и развиването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО.

Министрите на защитата са разискали " усилването на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО по целия източен фланг, в това число разполагането на спомагателни отбранителни формирования, отчитайки националните позиции на страните домакини ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР