В първия ден на отварянето на детските градини в София

...
В първия ден на отварянето на детските градини в София
Коментари Харесай

Само 14% от децата в София са отишли днес на градина

В първия ден на отварянето на детските градини в София родителите на 6348 деца ги заведоха на градина, а други 489 деца посетиха независимите детски ясли.
Това прави към 14 % от всички деца, които посещават детски градини и под 25 % от децата, които посещават независимите ясли, заяви Столична община.
От през днешния ден в София работят 173 детски градини и 24 независими ясли. Всички деца, които са здрави и се усещат добре, имат право да посещават детските заведения.
Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав на детската градина.
Директорите имат задача да провеждат ежедневна стерилизация на детските площадки и 4 пъти дневно стерилизация на пространствата. Децата ще прекарват по-дълго време на на открито в игра на детските площадки. Посещенията на родители вътре в пространствата остава неразрешено.
Между 30 и 40% от потенциала на градините в Пловдив е напълнен, оповестява Българска национална телевизия. Спазват се извънредно строги ограничения при приема на децата, като на входа се мери температурата на всяко от тях, а родителите предават наложителната декларация.
Една от главните задания пред личния състав обаче е реадаптацията на децата, много от които се разстройват при влизането в детските градини.
Освен със наложителните дезинфектанти, градините са снабдени и с антибактериални сапуни и мокри кърпи, както и средства за отбрана от алергични реакции от сходни препарати при децата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР