В първите шест месеца на една връзка има известен период

...
В първите шест месеца на една връзка има известен период
Коментари Харесай

Как се променя сексуалният живот на двойките с течение на времето

В първите шест месеца на една връзка има прочут интервал на образование. Отнема известно време, до момента в който разберете какво харесва новият ви сътрудник, удостоверява ново изследване.

Следващите шест месеца са половият пик на една връзка. Двойките в проучването са докладвали най-силно задоволство от половия си живот тъкмо в този интервал.

Но след първата година половото задоволство постепенно отслабва.

В изследването, оповестено в януарския брой на  Archives of Sexual Behaviour , вземат участие към 2800 обвързани хетеросексуални дами и мъже от Германия на възраст сред 25 и 41 години, които са въпросници всяка година в продължение на три години.

Резултатите били едни и същи, както за фамилните, по този начин и за несемейните двойки. Потвърждавайки упованията, хората, оценяващи високо качеството на връзката си, са доклавали и повече полово задоволство като цяло.

Изследователите не са разкрили разлики в половото задоволство при дамите и при мъжете. Всеки наподобява доближава своя връх към шест месеца след началото на връзката. Да се разбере каква е точната причина за тази наклонност ще изисква по-нататъшно изследване.

Изводите от проучването имат и някои ограничавания. Не е допустимо наример да се разбере дали половият живот не се усъвършенства още веднъж след третата година, дали резултатите щяха да бъдат същите при гей двойките, по-възрастните двойки, или двойките в други страни. Изследователите също е трябвало да разчитат на честността на участниците при отговор на въпрос, който множеството хора биха сметнали за прекомерно персонален:  „ Колко сте удовлетворени от половия си живот? “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР