В първите два старта на сезона във Формула 1 отборът

...
В първите два старта на сезона във Формула 1 отборът
Коментари Харесай

Сайнц: Доминацията на Ред Бул е заслужена

В първите два старта на сезона във Формула 1 тимът на Ред Бул стигна до две привидно лесни двойни победи, макар че в Саудитска Арабия Макс Верстапен трябваше да започва едвам 15-ти след повредата в полуоската в квалификацията в Джеда. Тази доминация на „ биковете “ накара доста хора да насочат рецензии към уредниците на шампионата, защото почитателите желаят да видят борби сред няколко тима в челото, а освен един екип да господства.
 Едва за повторно Ред Бул печели две следващи двойни победи Едва за повторно Ред Бул печели две следващи двойни победи
Според водача на Ферари Карлос Сайнц обаче тази доминация на Ред Бул е изцяло заслужена, предвид на добре свършената работа от дизайнерите в Милтън Кийнс. Испанецът също по този начин акцентира, че съществуването на един доминантен отбор е малко или доста неизбежно освен през днешния ден, само че и в цялата история на Формула 1.
 Мерцедес: Не е срамно да копираш Ред Бул Мерцедес: Не е срамно да копираш Ред Бул
„ Аз в никакъв случай не съм бил почитател на това да се тормозя от превъзходството на единствено един тим. Ако те са свършили добра работа, те го заслужават. Искаше ми се ние да сме в тази позиция. Тогава аз щях да се тормозя от това, че хората мислят, че ние съсипваме Формула 1.

„ За страдание този спорт е повече за колите, а не за водачите. Ние знаем, че колата прави разликата, въпреки че Ред Бул има и доста мощен пилотски състав (Верстапен и Серхио Перес). Но в случай че колата на един тим е доста добра водачите на другите отбори нямат доста какво да създадат, с цел да останат в борбата за купата. Това е естеството на Формула 1 и сме го виждали и в предишното, не е нещо ново. Възстановяването на Макс от 15-то място на старта демонстрира, че те са в друга лига “, бяха думите на Сайнц.
 Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество
След първите два старта за годината екипът на Ред Бул има актив от 87 точки в класирането при конструкторите и води с цели 49 на втория – Астън Мартин.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР