В първите дни на есента времето по нашите географски ширини

...
В първите дни на есента времето по нашите географски ширини
Коментари Харесай

Температури до 32 градуса в края на септември

В първите дни на есента времето по нашите географски ширини ще остане приветливо. Последната цялостна седмица на септември ще е с прохладни сутрини, само че с повишаващи се дневни температури. Ако в понеделник и вторник термометрите се двоумят в интервала 22-27 градуса, то от сряда до събота те ще се движат сред 25 и 30-32 градуса.

Седмицата ще е преобладаващо слънчева. Във вторник облачността от запад ще се усили и в сряда с прекосяването на слаб фронт ще превали локално в Западна и Централна Северна България.

По-добре завършен леден атмосферен фронт ще премине на 29 и 30 септември с по-интензивни превалявания, на места с гръмотевици, мощни пориви на леден северозападен вятър и фрапантно намаляване на температурите. В неделя следобяд и вечерта явленията ще обзет от запад на изток съвсем цялата страна, а в понеделник ще се лимитират в източната половина на страната.

Буквално в първите дни на октомври ще е хладно. След прекосяването на фронта сутрините ще са с капацитет за есенни слани с температури в някои котловини към нулата и с дневни показания на термометъра сред 15 и 20 градуса.

Първата октомврийска седмица ще е без превалявания. Времето ще е преобладаващо слънчево, с по-динамична облачност през втората половина на този интервал. Температурите още веднъж ще тръгнат нагоре и към 5-6 октомври ще доближават равнища сред 22 и 27 градуса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР