В първите 12 дни на мартмесецътвърви по-топъл от обичайното, но

...
В първите 12 дни на мартмесецътвърви по-топъл от обичайното, но
Коментари Харесай

Възможно е застудяване, дори и сняг, в последната десетдневка на март

В първите 12 дни на мартмесецътвърви по-топъл от нормалното, само че това е наклонност, която следим от края на месец януари, тъй като и февруари, и март вървят с температури по-високи от обичйните за този интервал. Тази зима ще сложи нов жалон, ще е една от най-топлите зими в последните десетилетия.

В идващите два дни, поради по-ниското налягане в региона на Балканите, времето ще е тъмно, с валежи от дъжд, основно през днешния ден на изток и в четвъртък над повече региони на страната. В сряда също ще остане опцията за валежи, само че на по-малко места.

Идващите почивни дни ще бъдат хубави, съгласно предварителните прогнози, с типично пролетни температури.

В началото на другата седмица, към вторник - сряда, ни чака ново утежняване на времето, поради транспорт на по-хладен въздух от региона на Централна Европа. Ще забележим нови валежи от дъжд, а по-високите елементи на планините и от сняг.

Температурите също ще се намалят с няколко градуса, само че остават по-високи от нормалните.

После следва ново покачване на температурите, като този темперамент на времето ще се резервира до към 23 - 24 март, когато синоптичните модели демонстрират навлизане на студени въздушни маси от северни ширини над Източна Европа и Балканите.

Според днешните прогнози, температурите ще паднат под климатичната норма за третата десетдневка на март, като по високите западни полети ще са до 2 - 4 градуса. Прогнозират сеи валежи, което значи, че е допустимо по високите западни полета, тук-там в Северна България и Предбалкана да забележим и валежи от слаб сняг. Възможни са и слаби слани.

Все отново би трябвало да знаем, че тази прогноза е предварителна и вероятността да се сбъдне по този начине дребна. Предстои да разберем.

В Европа пролетта настава също, като в огромни елементи на континента ще е по-топло от нормалното, най-много във Франция и Испания. само че и там в третата десетдневкна март е допустимо да се намалят температурите, в случай че това навлизане на леден въздух от север се осъществя.

Европейската агенциа по околната среда написа, че ни чака горещо лято и подвигна следващата неоснователна паника за смяната в климата. В отчета се твърди, че ни чакат горещи талази, суши и наводнения. Трябва да отбележим, че тези феномени са ни съпътствали от зоратана човечеството и няма данни, че те стават по-тежки или по-опасни. Подобен вид предизвестия нямат никакъв смисъл, с изключение на да плашат читателите. През лятото е топло, даже горещо, има горещи лета има и студени лета, има суши има и проливни превалявания, нищо извънредно не се случва.

Държавите би трябвало да водят превантивна политика, тъй като рано или късно сходни неподходящи събитие ще обиден една или друга страна, както това е ставало неведнъж в предишното. И в това няма нищо извънредно или изключително.

Глобалната приземна температура, която следим е 14,44 градуса, съгласно профилирания сайтtemperature.global. Няма действителна смяна от предходната седмица.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР