В първата седмица на кампанията за деклариране на доходи, получени

...
В първата седмица на кампанията за деклариране на доходи, получени
Коментари Харесай

НАП-Варна: Данъчното облекчение за деца доминира в подаването на декларации за доходите

В първата седмица на акцията за обявление на приходи, получени през отминалата година, по член 50 от ЗДДФЛ в офиса на Национална агенция за приходите във Варна са получени общо 526 броя заявления. От тях по електронен път са изпратени с ПИК 205, а с електронен автограф 27. В салоните за обслужване са признати 284 хартиени формуляри. Значителна част от декларациите са свързани с използването на данъчното облекчение за развъждане на деца.

Офисът на Национална агенция за приходите във Варна предлага на своите клиенти да се въздържат от персонално посещаване и да го употребяват при необходимост, поради въведената епидемиологична конюнктура. Агенцията предлага няколко отдалечени форми за ефикасна връзка с нейните чиновници и пълноценно потребление на услугите.

Гражданите, които разполагат с ПИК или електронен автограф, могат да употребяват всички предоставяни от Национална агенция за приходите електронни услуги на адрес https://inetdec.nra.bg/. 

Потребителите, които  нямат публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700 и на имейл: [email protected].

При нужда от разяснения и запитвания клиентите могат да употребяват и телефоните за контакти с варненския офис, които са оповестени в уеб страницата на организацията www.nra.bg- 052 / 360-885 и 052 / 360-888. 

При необходимост от посещаване в офиса наложително следва да се съблюдават условията на пропускателния режим за физическа отдалеченост от 1, 5 м., съгласно маркираните места за изчакване, хигиена на ръцете, носене на защитни маски на лицето и спазването на напътствията от чиновниците за защита. В офиса на Национална агенция за приходите във Варна се прави и наложителна ежедневна стерилизация на пространствата, за които работния развой се прекъсва  от 10.30 до 11 часа и от 15 до 15.30ч. Работното време на приходната администрация е от 9 до 17, 30 часа.

В салона за изчакване има гише " Информация “, където могат да се получат формуляри на заявления и приложения към тях, а на  осведомителните табла има попълнени образци.

Срокът за прилагане на 5% отстъпка за ранно обявление и заплащане през 2022  година е 31 март, а крайният период за оповестяване на приходите е 3 май, защото 30 април е почивен ден.

В началото на март в портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите ще са налични авансово попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица. Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф, ще могат да се възползват от авансово въведената в декларациите им информация за получени от тях приходи от трудови правни отношения,  цивилен контракти и възнаграждения, дотации, изплатени на аграрни производители, приходи от наем за парцели, чиито наематели са юридически лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР