В първата половина на месец януари президентът Румен Радев ще

...
В първата половина на месец януари президентът Румен Радев ще
Коментари Харесай

Румен Радев свиква КСНС през януари

В първата половина на месец януари президентът Румен Радев ще свика Консултативния съвет по национална сигурност поради въпроса с Република Северна Македония.

Това заяви президентът пред медиите незабавно след формалната гала, на която Централната изборна комисия (ЦИК) връчи удостоверенията на определените за президент и вицепрезидент на България от създадените на 14 и 21 ноември избори.
Президентът в Брюксел: България ще отстоява своите ползи в енергетиката
България ще отстоява своите ползи в региона на енергетиката. Днес берем следствията от безхаберието, траяло повече от 10 годи...
Прочети повече
Румен Радев и Илияна Йотова одобриха удостоверенията си за избора им за президент и вицепрезидент от Централната изборна комисия. Те бяха връчени от ръководителя на ЦИК Камелия Нейкова. Тържествената гала се организира във фоайето на постройката на Народното събрание.

" ЦИК се пребори с всички провокации и организира почтени и транспарантни избори. Румен Радев и Илияна Йотова реализираха безапелационна победа. Високият резултат задължава и в този момент упованията към вас ще бъдат по-високи. Нямам подозрение, че ще отговорите на очакванията на българските жители, които желаят смяна. Законодателната власт и президентската институция ще работят дружно за благоденствието на страната ни ", сподели ръководителят на Народно събрание Никола Минчев.

" Изборите са пиедестал на демокрацията. От метода на тяхното образуване зависи легитимността на институциите и способността ни да отстояваме нашето бъдеще. През тази години гласувахме четири пъти. Това беше същинско тестване както за гласоподавателите, по този начин и за ЦИК. За първи път се вкара машинно гласоподаване и в страната, и н чужбина. Трябваше да се съблюдават и ограниченията против ковид. Ще вложим всички старания, с цел да оправдаем високото доверие, което ни гласоподаваха хората. Ще работим за националните ни ползи ", съобщи Румен Радев след приемането на удостоверението.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР