В първата неделя на месец юни облачността на много места

...
В първата неделя на месец юни облачността на много места
Коментари Харесай

Времето в неделя: Облачност и жълт код за валежи с гръмотевици

В първата неделя на месец юни облачността на доста места е забележителна. До среднощ остава и Жълтият код за обилни превалявания с гръмотевици.

Той важи в 5 области от Северозападна и Западна България. Там чакаме количеството на преваляванията да е сред 20 и 35 литра на квадратен метър. Има и риск от градушки.

Почти без превалявания ще е през днешния ден в Източна България. Вятърът е най-вече слаб до сдържан. Максималните температури в страната ще са сред 22 и 27 градуса. В София - към 22, 26 градуса в Пловдив и 25 във Варна.

Юни идва с доста слънце и гръмотевици, на морето към този момент става за плаж, сподели проф. Георги Рачев

Днес облачността по нашето Черноморие е най-вече забележителна. Там вятърът е слаб до сдържан. Максималните температури - сред 22 и 25 градуса. Морската вода към този момент е сред 20 и 22 градуса.

Над планините продължава да се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места, изключително в масивите от Западна България, ще има интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Вятърът в планините е сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14 градуса, а на 2000 метра - към 9.

Максималните в събота ще бъдат сред 22° и 27°

През първите дни от новата седмица времето ще е най-вече слънчево. Следобед над планинските региони в Западна България отново чакаме краткотрайни дъждове с гръмотевици, на повече места в понеделник. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса.

В сряда и четвъртък изгледите са за слънчево време. Но в следобедните часове отново се задава нарастване на облачността. Тогава валежите ще са на по-малко места в страната.

Към петък - най-вече слънчево време над Централна и Източна България.

В Западна вероятността за превалявания и гръмотевични стихии още веднъж се покачва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР