В партиите от властта са настроени да излязат с общ

...
В партиите от властта са настроени да излязат с общ
Коментари Харесай

Слободен печат: Заев и Ахмети не искат да бъдат президенти. Кой ще бъде кандидат

В партиите от властта са настроени да излязат с общ претендент за президент, само че неговото име няма да договорят непосредствено водачите, а то ще би трябвало да произлезе и да бъде признато от партийната база. Това са договорили през вчерашния ден в Клуба на депутатите водачите на СДСМ и ДСИ Зоран Заев и Али Ахмети, написа в. " Слободен щемпел ". Процесът на селекция на претенденти би трябвало да приключи за десетина дни. До края на седмицата би трябвало да се знае дали е допустимо партиите да излязат с общ претендент, написа изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Искаме да изпратим обръщение на единение към жителите и по тази причина желаеме да посветим внимание на опцията за намиране на общ претендент. Ние, като водачи, желаем това, само че партийните органи би трябвало да кажат своето, в този момент ще отворим спор в партиите. Това е скъп късмет, може би ще успее, може би не, само че би трябвало да пробваме, декларирал Зоран Заев.

Попитан кои са вероятните претенденти на СДСМ Заев сподели, че от десетината имена, които се загатват в общественото пространство, пет са любимци. По-конкретни информации ще има в идващите дни, сподели министър председателят на Северна Македония, представен от вестник " Нова Македония ". Заев декларирал, че общият претендент би трябвало да съставлява всички жители в Република Северна Македония, с което ще се изпрати обръщение за едно общество за всички. В идващите дни партийните органи ще продължат консултациите за опцията за общ президентски претендент, написа в. " Нова Македония ".

Кандидатката за президент на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска реагира в своя профил във Facebook, откакто министър председателят Зоран Заев съобщи, че тя опонира на концепцията за едно общество за всички. " Към обидите и етикетите към мен се причисли и министър председателят. И би трябвало да кажа, че съм съгласна с него, че съм отвън неговата идея за живота. Аз съм отвън неговата идея за живот, в който работа има единствено за децата на неговите министри и държавни чиновници. Извън съм неговата идея за живот, в който търгове има единствено за неговите сътрудници, другари, родственици и партийни приятели. Не желая да бъда част от идея, в която живеенето значи от Фонда за пенсионно и инвалидно обезпечаване да изчезнат 19 милиона и никой да не дава отговор. Да, аз съм отвън моралните правила, в които при транспортен случай починаха 15 души, а никой не пое политическа отговорност за нещастието ", написа Силяновска, представена от в. " Вечер ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР