В парламентарната вътрешна комисия при закрити врата бяха изслушани полицаи

...
В парламентарната вътрешна комисия при закрити врата бяха изслушани полицаи
Коментари Харесай

Атанасов: Ако Семерджиев има покровители, то те не са в МВР

В парламентарната вътрешна комисия при закрити врата бяха изслушани служители на реда по отношение на злополуката, породена от Георги Семерджиев, при която починаха две млади дами.

След съвещанието ръководителят на комисията Атанас Атанасов сподели, че не е била споделена никаква класифицирана информация и не е схванал за какво Министерство на вътрешните работи са желали то да е закрито.

Заяви, че в тази ситуация със Семерджиев е показана информация от 7-8 страници. От нея е станало ясно, че единствено в годината, когато е придобил дарба да ръководи, има 3 нарушавания.

" 9 страници нарушавания, констатации и нищо против този човек. От чуванията през днешния ден няма данни за това да е имал някакъв чадър върху него. Важно е какво се е случило с този човек по формираните досъдебни производства против него. Образувани са 4 или 5 досъдебни производства за разнообразни типове закононарушения, които са до на никое място. Те се водят под надзора на прокуратурата ", сподели Атанасов.

На въпрос дали има настойници сподели: " Ако има такива (покровители), то те не са в Министерство на вътрешните работи. Кой води досъдебните производства? Следствието и прокуратурата - няма потребност да гадаете. Би трябвало инспекторатът към Висшия правосъден съвет да извърши инспекции какво се е случило, а инспекторатът е с изминал мандат от преди 2 години ".

" Дали този човек е бил под някакъв чадър, нямаше по какъв начин да го изясним, тъй като за мен остава подозрението, че казусът е в областта на правосъдната власт ", безапелационен е ръководителят на парламентарната вътрешна комисия.

На въпрос за какво, когато Семерджиев е спрян на 10 юни да кара след приложимост на дрога и не е издирван КАТ, Атанасов съобщи, че е формирано досъдебно произвеждане, което не е завършило. Висшите чиновници, които са били на съвещанието през днешния ден показват мнение, че е бил съзнателно пуснат.



На съвещанието е станало ясно, че има няколко казуса в системата, които са насъбрани през годините и желаят законово решение. Има потребност също от вложения в Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на нови технологии за надзор за придвижване по пътищата. " Те не разполагат с механически средства, по автомагистралите, трябват им дронове и така нататък, с цел да се откриват тези нарушавания ", сподели Атанасов.

Важно е да се вкарват правила, да се усилват глобите. Трябват вложения и необятна гама от законови промени, с цел да стане ефикасен контролът по пътищата. Има и организационни проблеми, сподели още Атанасов.

Призова да се регламентира законово със наказания и смъкването на регистрационните номера.

Прокуратурата проверява служители на реда за застъпничество над Георги Семерджиев. Проверяват се и данни за търговия с въздействие от страна на чиновници на вътрешното министерство

Вътрешният министър Бойко Рашков удостовери, че полицейска служителка от 1-о РПУ е съдействала на обвинения Георги Семерджиев след произшествието. Нейното име е Симона Радева и тя е била разпитана в Националното разследване.

Атанасов съобщи, че във връзка с нея не е завършило дисциплинарното произвеждане, с цел да бъдат обявени на вътрешна комисия съответни обстоятелства.

Работната версия е, че Радева, дружно с приятеля си, който работи в 4-о РПУ, са работили " на черно " за Георги Семерджиев и са му помагали при положение, че бъде спрян от полицията.

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР