В парламента цари атмосфера на уволнение, след като лидерът на

...
В парламента цари атмосфера на уволнение, след като лидерът на
Коментари Харесай

Депутатите очакват да работят още няколко дни


В Народното събрание царува атмосфера на уволняване, откакто водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова върна неизпълнени трети мандат на президента Румен Радев. Депутатите са с ясно схващане, че им остават доста малко дни.

Очакването на националните избраници е президентът да разпусне 48-ото Народно заседание идната седмица, а настройката им е, че 2 април е подобаваща дата за предварителни парламентарни избори. Според всички партии спомагателното закъснение би било отвън в границите на конституцията.

„ Третият мандат също не съумя да се осъществя. Този парламент се провали, само че видяхме годежа на партиите от хартиената коалиция. Сега чакаме да забележим и сватбата “, съобщи Венеция Ангова от „ Продължаваме промяната “.

„ Много е значимо партиите да имат такова държание, че по-късно да могат, да беседват между тях след изборите. Да има диалози, да има разговор “, съобщи и ръководителят на Българска социалистическа партия Мустафа Карадайъ.

„ Този парламент е привършен и колкото по-бързо има нов работещ кабинет, толкоз по-добре за външна и за вътрешна политика на страната “, Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия

„ 2 април в рационална дата, другояче се отдалечаваме във времето “, сподели и съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

„ Народното събрание приема само и единствено решения под непознат напън и под непозната диктовка, в цялостно несъгласие с българския народен интерес “, съобщи и водачът на Възраждане “ Костадин Костадинов.

Ако прогнозите са правилни, на това Народно заседание му остават тъкмо три работни дни. Утре депутатите ще одобряват седмичната си стратегия и ще стане ясно какво още биха могли да свършат до разпускането на Народното събрание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР