В парламента ще се проведе Национална кръгла маса Тенденции, проблеми

...
В парламента ще се проведе Национална кръгла маса Тенденции, проблеми
Коментари Харесай

Национална кръгла маса в парламента ще обсъжда проблемите на хората с увреждания |

В Народното събрание ще се организира Национална кръгла маса " Тенденции, проблеми и новости при медицинските произведения и помощните средства ". Форумът ще бъде открит от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Очаква се от 1 юли даването и заплащането на медицинските произведения, приспособленията, оборудванията и помощните средства да премине от Агенцията за обществено подкрепяне напълно към Националната здравна каса.

Зам.-председателят на Националния съвет за хората с увреждания Веска Събева разяснява пред БНР какви терзания поражда тази смяна:

" Цялата тази смяна, за която ние от дълго време настояваме, която е европейска и международна процедура, дали няма да е за сметка на хората с увреждания. Доколко са подготвени системите - едната да съобщи, а другата да одобри и да стартира да доставя тези хора с нужните за медицински произведения за техния живот. "

Форумът се провежда от национално представителните организации, които работят в поддръжка на хората с увреждания.

За присъединяване са поканени също националните представители от здравната и обществена парламентарна комисия, както и омбудсманът Диана Ковачева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР