В парламента очакват документите, свързани с демонтажа на паметника Депутати

...
В парламента очакват документите, свързани с демонтажа на паметника Депутати
Коментари Харесай

Депутати с протестна акция „стена“ в защита на МОЧА и срещу промените в Конституцията

В Народното събрание чакат документите, свързани с демонтажа на паметника

Депутати направиха пърформанс „ стена “ в пленарната зала при започване на днешното съвещание на Народното събрание. Това стана по апела на техния водач Костадин Костадинов от „ Възраждане “. Той се разгласи в отбрана на паметника на руската войска в София, прочут и като МОЧА (монумент на окупационната алена армия). Костадинов разгласи, че не се знае по чия заповед той се отстранява от центъра на столицата. След това изиска всички демократично мислещи депутати да се наредят начело. На апела му се отзоваха депутатите от „ Възраждане “. Излязоха обаче и тези от „ ИТН “. Техният парламентарен лидер Тошко Йорданов обаче посочи друга причина – измененията в Конституцията, които се готвят.

Протестната акция докара до спиране на съвещанието и привикване на Председателски съвет от страна на ръководителя на Народното събрание (НС) Росен Желязков. 

Преди това Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия пък прикани в пленарна зала да се явят двама министри - на районното развиване и на културата. Те следвало да обяснят законовите учредения за акцията против руския монумент. 
 Паметникът е разрязан с флекс, фотографията е от тази сутрин
След спирането водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява пред публицисти, че на Председателския съвет било разисквано да бъдат прегледани документите, свързани с демонтажа на монумента. Те се чака да бъдат изпратени в Народното събрание от съответните институции и да бъдат прегледани в границите на час. Едва по-късно се чака пленарното съвещание да продължи. 

Костадин Костадинов се закани протестната акция в Народно събрание да продължи, до момента в който не спре демонтажът на руския монумент. Той разгласи, че ще създадат протест, тъй че Народното събрание да не работи. 

Гледайте съвещанието тук:



Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР