В парламента Има такъв народ поиска Народното събрание да обсъди

...
В парламента Има такъв народ поиска Народното събрание да обсъди
Коментари Харесай

ИТН нападна правителството: Приемат национален план за въвеждане на еврото, без да питат НС

В Народното събрание " ИТН " изиска Народното събрание да разиска Националния проект за въвеждане на еврото в България.

" На днешното съвещание на Министерски съвет е планувана точка за приемане на Национален проект на въвеждане на еврото в България. Странно е, че нито комисията по бюджет и финанси, нито в пленарната зала този проект не беше показан. Да разбираме ли, че народните представители, по този начин, както са разглеждали Националния проект за възобновяване и резистентност, не желаят да преглеждат този проект, който е доста по-съществен, освен за държавното управление, само че и за депутатите ", попита ръководителят бюджетната комисия Любомир Каримански.

Той изрази възмущението си, че на днешното съвещание на Министерския съвет е планувано приемане на проекта, без той да е обсъждан в отрасловата комисия и в пленарната зала.

" Надявам се, че обединението и нашите съдружни сътрудници не са не запомнили и няма да е належащо да им подсещам, че за всички тях един от целите им е приемането на еврото след огромна разяснителна акция, изтъквам - " по този начин, както е записано и в съдружното съглашение ", подсети Каримански. Той изиска документът да бъде разискван в Народното събрание.

" Странно е и мълчанието на " Възраждане ", откакто защитаваха тезите за еврозоната. Дали да не търсим обяснението за мълчанието им в едно гласоподаване преди 20 дни ", загатна още Каримански.

И акцентира, че става въпрос за политически и стопански план, който зависи от държавното управление, само че и от законодателната роля на Народното събрание, и е даже по-голям от проекта за възобновяване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР