В парламента е необходимо мнозинство на бюджетния разум. Бюджетен дефицит

...
В парламента е необходимо мнозинство на бюджетния разум. Бюджетен дефицит
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Бюджетен дефицит от над 6% е изключително опасен

В Народното събрание е належащо болшинство на бюджетния разсъдък. Бюджетен недостиг от над 6% е извънредно рисков, напълно отвън разсъдъка. Това сподели Ивайло Мирчев от " Демократична България ".

" Така страната може да изпадне в дългова серпантина в идващите 3-5 години. Това е повода да желаеме да ограничим недостига до 3%, това е рационален компромис. Можем да си го позволим, МФ е направило бюджета по този начин. Над тези проценти обаче не можем да си позволим ", изясни той.

По думите му ще имаме усложнения след 2025 година при толкоз огромен недостиг. " Не можем да си позволим това, не е отговорно и не е рационално. Минималната заплата би трябвало да пораства с продуктивността на труда. Пенсиите би трябвало да се усилят с към 12%. Данъците не би трябвало да бъдат увеличавани, могат единствено да се понижат, в случай че има опция. Ако бяхме в този момент в Еврозоната, щяхме да имаме три пъти по-ниска рента ", уточни Мирчев.

Според него цената на тока за битовите консуматори е предпазена и растежът е дребен. " При природния газ подобен вид отбрана няма, би трябвало да се обърне внимание и да се защитят семействата. Няма по какъв начин да не подкрепим удължение на обезщетенията ", разяснява той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР