В парламента днес се обсъждат на първо четене на промените

В парламента днес се обсъждат на първо четене на промените ...

Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за ДДС.


В парламента днес се обсъждат на първо четене на промените в Закона за данъка върху добавената стойност. Депутатите разглеждат 6 законопроекта.

Дебатът премина основно в спорове и парламентарни хватки. От самото начало на заседанието от БСП реагираха остро на отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов от пленарната зала. Неговото ведомство е категорично против промяна на ДДС.

Позицията на финансовото министерство трябваше да бъде обяснена от заместничката на Горанов Росица Велкова, но тя също не застана на трибуната.

От БСП поискаха прекъсване на заседанието, но това не бе прието. Според левицата липсата на премиера и на финансовия министър е вот на недоверие към правителството.

„Току-що гласувахте вот на недоверие, вие не искате министър-председателя, не искате министъра на финансите, не искате председателя на Бюджетната комисия, не искате заместник-министри, какво искате, да си ходят. И докато ние ги чакаме да си ходят, да ви кажа, колеги, в момента министър-председателят с министъра на финансите в Перник се возят с джипа. Може би раздават негласуваните от вас все още пари в ДДС“, каза Георги Свиленски от БСП.

Александър Иванов от ГЕРБ призова за дебат по същество, защото предложенията на управляващите са временна мярка и единствената цел е да бъде подпомогнат туристическият бранш, който е най-засегнат от пандемията.

Източник: econ.bg