В парламента днес се обсъждат на първо четене на промените

...
В парламента днес се обсъждат на първо четене на промените
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда на първо четене промени в Закона за ДДС

В Народното събрание през днешния ден се разискват на първо четене на измененията в Закона за налога върху добавената стойност. Депутатите преглеждат 6 законопроекта.

Дебатът мина главно в разногласия и парламентарни хватки. От самото начало на съвещанието от Българска социалистическа партия реагираха остро на отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов от пленарната зала. Неговото ведомство е изрично срещу смяна на Данък добавена стойност.

Позицията на финансовото министерство трябваше да бъде обяснена от заместничката на Горанов Росица Велкова, само че тя също не застана на трибуната.

От Българска социалистическа партия желаеха спиране на съвещанието, само че това не бе признато. Според левицата неналичието на премиера и на финансовия министър е избор на съмнение към държавното управление.

„ Току-що гласувахте избор на съмнение, вие не желаете министър-председателя, не желаете министъра на финансите, не желаете ръководителя на Бюджетната комисия, не желаете заместник-министри, какво желаете, да си вървят. И до момента в който ние ги чакаме да си вървят, да ви кажа, сътрудници, сега министър-председателят с министъра на финансите в Перник се возят с джипа. Може би раздават негласуваните от вас към момента пари в Данък добавена стойност “, сподели Георги Свиленски от Българска социалистическа партия.

Александър Иванов от ГЕРБ прикани за спор всъщност, тъй като предложенията на ръководещите са краткотрайна мярка и единствената цел е да бъде подкрепят туристическият отрасъл, който е най-засегнат от пандемията.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР