В парк Лаута ще се състои заключителния концерт по проект

...
В парк Лаута ще се състои заключителния концерт по проект
Коментари Харесай

Фолклорен концерт в парк „Лаута“ утре


В парк Лаута ще се състои заключителния концерт по план „ Таланти в Тракия “ на Народно читалище „ Съвременник-1986 “. Това ще се случи на 7 юни от 18:00 часа. Сценичната изява е отдадена на 50-ата годишнина от първа копка на пловдивския регион Тракия.

Пловдивчани ще могат да се потопят в магията на българския фолклор с осъществяванията на Женски национален хор „ Плетеница “ към Народно читалище „ Съвременник – 1986 “ с началник Елена Петкова, Женски национален хор „ Родна ария ” при читалище „ П.Р.Славейков - 1908 ” с живописен началник Златка Стефанова и младата национална певица Ана Мария Станджикова.

Двата хора са многократни спечелили и лауреати от влиятелни фолклорни фестивали в страната. Носители са на десетки медали и на специфични награди от състезания като „ Пролетна дъга ” в с. Куртово Конаре, Балкански шампионат по фолклор „ Евро фолк – Жива вода “, „ Песни и танци без граници ” гр. Свиленград и доста други.

„ Български фолклор в парка “ е последният концерт от поредност събития, с които беше маркиран половинвековният празник на най-младия квартал в Пловдив. По-рано през месец май по плана „ Таланти в Тракия “ с финансовата поддръжка на Община Пловдив се състояха две креативен ателиета и концерти по пеене, пиано и китара.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР