В Париж започва съдебен процес срещу дъщерята на краля на

...
В Париж започва съдебен процес срещу дъщерята на краля на
Коментари Харесай

Започва дело срещу дъщерята на саудитския крал заради побой над работник във Франция

В Париж стартира правосъден развой против дъщерята на краля на Саудитска Арабия - Салман , упреквана, че е предиздвикала своя телохранител да набие служащ в първокласен апартамент във френската столица, съобщи Ройтерс.

Принцеса Хаса бин Салман , която е сестра на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман , няма да участва на делото. В съда нейният юрист ще я показа като грижовна и скромна персона, против която са отправени подправени обвинявания , че е наредила на свои телохранител да пребие служащ в първокласния й апартамент на авеню Фош в Париж през септември 2016 година
 
Report: Saudi Crown Prince Mohammed bin Salman's sister Princess Hassa bint Salman to be put on trial in Paris next month for allegedly ordering her bodyguard to beat up a workman in the French capital.
— TIMES NOW (@TimesNow)

Според обвинителния акт, забелязан от Ройтерс, служащият, който е роден в Египет, се споделя Ашраф Ейд и е правил ремонт в първокласното жилище на Хаса. Той е разказал на полицията, че телохранителят на принцесата е вързал ръцете му, удрял го е, ритал го е и най-после го е предиздвикал да целува краката й. До побоя се стигнало, откакто принцесата го набедила, че той я снимал с мобилния си телефон . Бодигардът на принцесата е разследван за принуждение , при което е употребявано оръжие и за държане на човек затворен срещу волята му. На 1 октомври 2016 година му беше отказано стартиране под гаранция.

Обвинението твърди, че служащият разказал на полицията, че до момента в който телохранителят го биел, принцеса Хаса се отнесла с него като с куче и му казвала: " Ще видиш по какъв начин би трябвало да се приказва с една принцеса, по какъв начин би трябвало да се приказва с кралско семейство ".

Принцеса Хаса, която е на 43 години, отхвърля да има виновност . Международна заповед за арест й беше издадена през ноември 2017 г.-->

Адвокатът на принцесата - Еманюел Моан сподели, че Хаса желала да бъде разпитана от следователи посредством видеоконферентна връзка, само че настояването било отхвърлено. Той сподели, че съществуването на заповед за арест изключвало наличието на принцесата на правосъдното съвещание . Адвокатът на телохранителя на принцесата пък споделя, че клиентът му отхвърля обвиняванията и че принцесата му е нареждала да демонстрира принуждение над различен човек .

Франция поддържа тесни връзки със Саудитска Арабия, само че те бяха подложени на тест от решимостта на президента Еманюел Макрон да избави иранското нуклеарно съглашение, на което Рияд дружно с Вашингтон се опълчват.

Саудитското кралство семейство е имало правосъдни проблеми във Франция и преди. През 2013 година френски съд постанови запориране на френските активи на принцеса Маха ал Судаири, брачната половинка на някогашния вътрешен министър принц Найеф бин Абдул Азиз . Заповедта за запориране беше издадена поради неплатени сметки в първокласен хотел в размер на съвсем 6 млн. евро.

Това е вторият правосъден проблем в Западна Европа с близкоизточна принцеса в последните седмици. Миналата седмица стана ясно, че на 30 юли съд в Лондон ще преглежда проблема за попечителството върху двете деца на принцеса Хая и брачна половинка й шейх Мохамед бин Рашид, който е управникът на Дубай , а също и вицепрезидент на Обединените арабски емирства и министър председател на ОАЕ, напомня АП.

Принцеса Хая, която пък е щерка на починалия йордански крал Хусейн и полусестра на сегашния крал на Йордания Абдула Втори , избяга в края на юни от Дубай дружно с двете си деца. Смята се, че тя е във Англия, където има огромно имение в Кенсингтън, на улица Кенсингтън палас гардънс, от двете страни на която се намират едни от най-скъпите парцели в света.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР