В Париж започна срещата на върха в нормандски формат с

...
В Париж започна срещата на върха в нормандски формат с
Коментари Харесай

Започна срещата на върха в нормандски формат в Париж

В Париж стартира срещата на върха в " нормандски формат " с присъединяване на водачите на Франция, Русия, Украйна и Германия, съобщи Франс прес.
Еманюел Макрон, Владимир Путин, Володимир Зеленски и Ангела Меркел ще обсъдят спора в Украйна.

Това е първата среща на " нормандската четворка " от 2016 година Четиримата водачи дойдоха в Елисейския замък следобяд и преди общата си среща организираха двустранни срещи между тях.

Путин и Зеленски се видяха за първи път на срещата на " нормандската четворка " в Париж

Руският президент Владимир Путин се видя за първи път с украинския си сътрудник Володимир Зеленски в Париж през днешния ден, където стартира дълго отлаганата среща на водачите на 4-те страни от така наречен " нормандски формат " - Германия, Франция, Русия и Украйна, чиято цел е да се откри позволение на спора в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

След серия от двустранни срещи в Елисейския замък - резиденцията на френския президент, Путин и Зеленски влязоха в стаята за среща на водачите на " четворката ".

Путин и Зеленски ще проведат двустранна среща преди конференцията на водачите на " нормандскта четворка ", заяви канцеларията на украинския водач, представена от ТАСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР