В Париж ще се състои среща на т. нар. Нормандска

...
В Париж ще се състои среща на т. нар. Нормандска
Коментари Харесай

Париж е домакин на среща във формат Нормандска четворка

В Париж ще се състои среща на така наречен " Нормандска четворка ". След тригодишни спиране на масата за договаряния ще седнат президентите на Франция, Русия и Украйна - Еманюел Макрон, Владимир Путин, и канцлера на Германия - Ангела Меркел.

Основната тематика на диалога им ще бъде регулирането на военния спор в Донбас, Източна Украйна. Това ще бъде първата персонална среща сред Путин и Зеленски. В късния следобяд се чака обща конференция на четиримата водачи.

Според анализатори самата среща към този момент се дефинира като пробив. При последните диалози през 2016 година беше решено да се създаде пътна карта за осъществяването на Минските съглашения, контрактувани година по-рано. Работата на контактните групи обаче забуксува и военният спор в Донбас продължи.

Според осведомени четирите страни към този момент са съгласували общ документ, който значително повтаря заложеното в Минските съглашения - освобождение на пленените, действително преустановяване на огъня и извеждането на въоръжените формирования от Донбас.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР