В Париж се провежда многохиляден митинг срещу доставките на оръжие

...
В Париж се провежда многохиляден митинг срещу доставките на оръжие
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Париж против доставките на оръжия за Украйна

В Париж се организира многохиляден протест против доставките на оръжие за Украйна и за излизане на Франция от НАТО. Митингът, наименуван " Марш за мир ", е почнал покрай Люксембургския замък, където заседава френският Сенат. Митингът е призован от партията " Патриоти ". Демонстрантите се насочат към Кралския замък.

По предварителни оценки в митинга вземат участие няколко хиляди души. Те скандират лозунги: " Да напуснем скоро НАТО! ", " Макрон, не желаеме твоята война ", " Макрон в оставка, за избор на съмнение! ", " Frexit! ", " Урсула, не те желаеме ".
Плакатите на протестиращите гласят: " Спрете войната, предизвикана от Съединени американски щати и НАТО ", " Свобода, истина, опозиция ", " Вот на съмнение - мир във Франция ".

Както споделя Ксавие, един от протестиращите, страната му от дълго време е изгубила независимостта си във връзка с вземането на решения:

" Гледайки всичко, което се случва, е невероятно да си стоим у дома и да не вършим нищо. Нашите медии ни лъжат, на тях към този момент не може да се има вяра. Не би трябвало да даваме оръжия на Украйна, с цел да подхранва този спор, до момента в който можем да стартираме договаряния. Франция е изгубила своя суверенитет. Тя към този момент не е свободна. Виждаме чудесно, че страните от Европейски Съюз се ръководят от Съединени американски щати. Свободата ни е застрашена. Франция има голям външен дълг, тя към този момент не може да работи както откри за добре, а Съединени американски щати я прикриват. А Русия реагира както би трябвало. Донбас е бомбардиран от години ", съобщи събеседникът на организацията.

Ръководителят на партията " Патриоти " Флориан Филипо съобщи по-рано пред РИА Новости, че от ден на ден французи са почнали да схващат освен естеството на спора в Украйна, само че и това, че политиката на страните от Европейския съюз е ориентирана към обслужване на ползите на Съединени американски щати.

Лидерът на придвижването " Патриоти " нееднократно се е изказвал в поддръжка на излизането на Франция от НАТО, тъй като " тактиката на алианса основава опасност от трета международна война ". Той също по този начин нееднократно се е изказвал срещу отпущането на средства на киевския режим и като цяло срещу доставките на оръжие за Украйна.

 

Кадри демонстрират стачкуващи, които стачкуват във френската столица, до момента в който държат френски флагове и плакати с надписи „ За мир “ и „ Напуснете НАТО “.

Флориан Филипо, съорганизатор на митинга и водач на партия " Патриотите ", раздра знаме на Европейския съюз пред огромна навалица, а по време на изявление изрази позицията си, че Франция би трябвало да напусне НАТО.

" Аз съм за това Франция да напусне НАТО и НАТО да бъде разпуснато; машината трябваше да изчезне дружно със Студената война; това е военна машина ", съобщи Филипо.

Също по този начин той разяснява следствието на журналиста Сиймур Хърш по отношение на офанзивите по газопроводите Северен поток:

" Съединени американски щати взривяват Северен поток, а виждам, че немската дипломация, френската дипломация не споделя нито дума. Но това е акт на война. Това е оповестяване на война, несъмнено. Става въпрос за стратегически актив, енергиен актив, който директно визира нашите страни и стопански системи, и в това време не споделяме нищо? Ние сме изцяло покорни. Това е позор. "

Протестите в Париж се състояха два дни откакто се навърши една година от началото на войната в Украйна.

 

Това е третият " Марш за мир ", проведен от партията " Патриоти ". Предишните два бяха извършени през февруари.

Париж изпрати на Украйна шест 155-милиметрови буксируеми гаубици TRF1 и две системи за противовъздушна защита Crotale. Освен това киевският режим получи от Франция 18 артилерийски системи CAESAR, ПЗРК " Мистрал " и " Милан ", към 60 бронетранспортьора и противотанкови мини HDP-2A2.

 

В допълнение към оръжията френските управляващи доставиха на украинските въоръжени сили униформи, гориво, снаряди и муниции, комплекти за първа помощ и сухи дажби, както и съоръжение за радиационна, химическа и биологична отбрана.

В края на януари френското външно министерство разгласи и проектите си да изпрати на Украйна още 12 гаубици " Цезар ". Освен това в Украйна към този момент са пристигнали 12 френски колесни танка AMX-10RC.

Източник: ria.ru
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР