В Париж, Нант, Кан и други френски градове днес имаше

...
В Париж, Нант, Кан и други френски градове днес имаше
Коментари Харесай

Протести и във Франция и Англия срещу ограниченията за коронавируса

В Париж, Нант, Кан и други френски градове през днешния ден имаше манифестации срещу въведеното наложително носене на маски в битката против разпространяването на ковид, съобщи Франс прес.

Между 200 и 300 души се събраха през днешния ден в Париж, с цел да стачкуват против наложителното носене на маска. Те скандираха " Свобода, независимост! " и " Долу санитарната тирания! ", " Не желаеме да носим маски! ", " Власт на народа! ". Досега сходни демонстрации във Франция не е имало, показва Агенция Франс Прес.

 В Париж стачкуват с маски против наложителното носене на маски
В Париж стачкуват с маски против наложителното носене на маски
Снимка: Българска телеграфна агенция

Властите във Франция и по-специално префектурите и кметствата в редица огромни градове, вкараха през последните дни наложително носене на маски на всички публични места, в това число по улиците и парковете. Нарушаването на наредбите се глоби с санкция от 135 евро, а при наново неспазване на наредбите паричните санции могат да доближат 1500 евро.

Според данни на здравното министерство на Франция за миналото денонощие са регистрирани 7379 случая, което е с 20 на 100 повече спрямо предходния ден.

Огромен митинг се състоя и във Англия - там той мина умерено. Англичаните се събраха срещу ограниченията за ковид, които лимитират свободата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР