В Панел 2 на протичащата в момента първа по рода

...
В Панел 2 на протичащата в момента първа по рода
Коментари Харесай

Корпортивната социална отговорност има сила и е мощен инструмент за привличан на таланти

В Панел 2 на протичащата сега първа по рода си конференция за Корпоративна обществена отговорност (КСО), проведена от списаниe Business Lady, Business Lady Club и списание Bulgaria Business Review, КСО експерти, мениджъри на разнообразни компании и неправителствени организации не престават да споделят сполучливи практики и положителни образци.

Борислава Георгиева, създател на HR#IT Talents акцентира, че КСО е като любовта - да даваш. Тя посочи, че от ден на ден нараства връзката сред корпоративната обществена отговорност и ангажираността на чиновниците. Според Георгиева има голяма разлика сред това един чиновник да е задоволен и да е зает. Изследване от 2015 година в Холандия демонстрира, че 82% от чиновниците са задоволени, само че единствено 38% са ангажирани с задачите на компанията. Доказано е, че ангажираните чиновници покачват и облагите на работодателя, има по-малко неявяване и текучество измежду тях и повече нововъведения и работливост. По думите й КСО в действителност има мощ и е мощен инструмент за привличан на гении. „ 50% от работещите желаят да работят в обществено виновна компания “, посочи тя. „ КСО е нещото, в което в случай че влагаме можем да създадем смяната за нашето бъдеще, за нашето общество “, сподели в умозаключение Георгиева.

„ Ние сме освен в бизнеса с парите, само че и в бизнеса с фантазиите. С наши начинания сме помагали да се осъществен не една и две човешки фантазии “, показа, от своя страна, Силвия Костова - шеф Корпоративни връзки и маркетинг в Пощенска банка. Според нея полезностите на корпоративния бранд би трябвало да бъдат надграждани – да бъдат в главната област, да се придържат към бранша на съответната компания. Костова посочи значимостта от етичността на компанията и акцентира, че Пощенска банка, която е сертифицирана в няколко бранша не кредитира предприятия, които не опазват околната среда. „ Разходът за положително в действителност е инвестиция с възвръщаемост и за банковия бранш “, акцентира тя и показа тактика на Пощенска банка за КСО, където водещи стълбове са екология, обучение, доброволчество.

Мария Янева - ръководител на УС на фондация " Искам бебе " описа за това по какъв начин даряването на средства за " бебета " се трансформира в национална идея. „ Отне ми 11 години да сбъдна своята фантазия и да имам дете “, показа Янева. По думите й съгласно изследване у нас 145 хиляди двойки желаят, само че не могат да имат деца. Тя напомни образеца на Цецка и Йордан Караджови, които вземат решение да създадат своята женитба с идея и подкрепят две дела, една от които – за повече деца на България. Примерът им е последван и от други хора, следват 12 сватби, редица рождени дни, събрани са общо 50 хиляди лева и по този начин има 7 родени деца и 5 - на път да се родят. Янева описа и за редица благодетели на фондацията, измежду които доктор Врабевски - първият непрекъснат донор на идеята, юрист Владилен Миланов, мотообществото, Била България и редица други български компания. „ Вече имаме над 10 хиляди родени деца “, заяви ръководителят на фондация " Искам бебе ". По думите й алтруизмът има разнообразни проявления - той е да даваш без да получаваш нищо, тъй като съединението прави силата.

Мария Яцино, маркетинг управител на КуайсерФарма България уточни, че стабилно развиване това е бизнес, който посреща потребностите на сегашното без да компрометира потребностите на бъдещите генерации. Тя даде съвет по какъв начин да избираме дейностите, свързани с КСО – да бъдат неразривно свързани с полезностите и задачата на компанията, да бъдат съответни на потребностите на общността, в която се намира компанията и съответни на актуалните потребности за запазване на околната среда. „ След 11 година на пазара в България можем да кажем, че има възвръщаемост на инвестицията в КСО “, посочи тя и уточни, че когато чиновниците се припознават в идеята и полезностите на компанията, те са склонни да дават повече от себе си и по този метод да вършат нещата по-добре, да бъдат по-лоялни към компанията.

Собственици на Куик Карго България ООД - Росен Моллов и Димитър Стефанов, които вършат допустимо извозването на 70 хиляди тона капачки за акцията „ Капачки за бъдеще “ описаха за това по какъв начин може да се сплоти цялостен отрасъл в името на една идея,с която елементарният човек да направи нещо за хората, които са раждат след него. „ Положихме доста старания, използвахме видеа, с цел да разбудим транспортния бранш, успяхме да активираме тази страст на нашите сътрудници “, споделиха те и акцентираха, че акцията с лайв видеата в затворени обществени групи е имала огромен отзив, обхващайки целия транспортен отрасъл за образуване на цялостното транспортиране на капачките. „ Малкият транспортьор и огромната компания се включиха благородно и успяхме да дарим един кувьоз от името на транспортния отрасъл “, споделиха те. На финала те се обърнаха към сътрудниците си от сектора в лайв видео, което оповестиха, че тази година ще стартира събирането и на бутилки. „ И най-интересното е, че вие сте хората, които ще помогнете на целия браншове да докажете, че без вас няма бизнес. Стягайте колелетата и разчитаме на вас! “, приключиха притежателите на Куик Карго България ООД.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР