В Пампорово започна шестото поредно издание на атрактивното ендуро състезание

...
В Пампорово започна шестото поредно издание на атрактивното ендуро състезание
Коментари Харесай

100 колоездачи мерят сили в Пампорово

В Пампорово стартира шестото следващо издание на атрактивното ендуро съревнование „ Елевейшън 999 “. То ще продължи до 8 септември. В него се вклюиха някой от най-хубавите родни колоездачи.

„ Елевейшън 999 “ е единственото сходно съревнование в България, което включва общо 2 спортни дни, а участниците са изправени пред общо 9 технични и забавни за състезателите трасета по скатовете над Пампорово и Смолян.

Общата дължина на спортните прави е над 26 км, а като в допълнение усложнение състезателите би трябвало да доближат на самоход до огромна част от стадиите, като преминат близо 20 км с въртене.

Ендуро дисциплината набира все по-голяма известност, както у нас, по този начин и по света. Представлява композиция сред втурване и въртене с високо физическо натоварване. В България за четвърта поредна година се провеждат Българските Ендуро Серии, като част от Българската Колоездачна Лига, в която присъединяване годишно взимат сред 300 и 400 индивида от страната и чужбина.
Тази година „ Елевейшън 999 “ е четвърти кръг от шампионата за категории Жени, Юноши, Мастърс 30+, Ветерани 40+ и Мъже хайлайф, като се чака това да е едно от най-оспорваните надпревари досега.

Събитието се организира с поддръжката на Пампорово АД, Община Смолян и Ред Бул България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР