В пълната с публика зала Катя Попова“ в Плевен на

...
В пълната с публика зала Катя Попова“ в Плевен на
Коментари Харесай

В Плевен започна деветото издание на Международния китарен фестивал

В цялостната с аудитория зала „ Катя Попова “ в Плевен на 7 декември бе открит деветият Международен китарен фестивал. С приветствени адреси към участниците се обърнаха кметът на Общината доктор Валентин Христов и ръководителят на Общинския съвет доцент Иван Малкодански.

„ За мен е голяма чест от името на Община Плевен и персонално от свое име да Ви поздравя с откриването на деветото издание на Международния фестивал на китарата Плевен 2023! Искрено се веселя, че за следващ път Плевен е център на това влиятелно събитие, трансформирало се през годините в една от музикалните емблеми на нашия град, в културно пространство за срещи и другарства сред същински ценители на изкуството, музикални педагози и реализатори. На всички - уредници, участници, посетители и другари на деветия Международен фестивал на китарата Плевен 2023, поисквам здраве и креативно ентусиазъм “, се споделя в поздравлението от доктор Валентин Христов.

„ Убеден съм, че дружно ще превърнем фестивалните дни във трогателен и несравним празник на изкуството за Плевен “, пожела и доцент Иван Малкодански.

В тазгодишното издание се изявяват 123 участника от цялата страна, както и от Белгия, Германия, Гърция, Италия, Швейцария, Полша, Португалия, Румъния, Франция и Англия. Това е доказателство за престижа на форума, който и тази година бележи мощно интернационално наличие. Концертната стратегия е впечатляваща и разнолика и ще забележим китарата в съвсем всичките й посоки.

Със своите 6 жанрови категории и общо 28 възрастови групи Pleven Guitar Fest се трансформира в едно в действителност огромно събитие. Тази година се организира интернационален конкурс за: класическа китара, камерна музика, музикални ансамбли, както и народен конкурс за електрическа китара, за групи с присъединяване на китара и глас, за класическа китара - детски музикални школи.

Заключителният концерт с присъединяване на лауреати от извършения конкурс и награждаването са в зала „ Катя Попова “ от 18.00 часа на 10 декември 2023 година
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР