В отношенията си с Русия и Китай, САЩ ще трябва

...
В отношенията си с Русия и Китай, САЩ ще трябва
Коментари Харесай

Стремежът към стабилност ще принуди САЩ да поддържа конструктивни контакти с Русия и Китай

В връзките си с Русия и Китай, Съединени американски щати ще би трябвало да работят по-конструктивно, в случай че желаят да подсигуряват стабилността на съществуващия международен ред. Това мнение изрази Кент Кълдър – началник на американския Център за източноазиатски проучвания „ Едуин Рейшауер “, по време на Азиатския стопански конгрес в Боао.
" С възходящата борба сред Съединени американски щати и Русия, където търканията стават все по-осезаеми, аз към момента имам вяра, че нуждата от запазването на стабилността в интернационалната система ще продължи да играе основна роля - сподели той. - Ето за какво, на фона на изменящия се свят, взаимоотношенията в границите на триъгълника " САЩ-Русия-Китай ", ще станат по-променливи, ще добият по-конструктивен темперамент. "
Експертът не изключи, че поради възходящия напън от страна на Вашингтон върху Москва и Пекин, наред със доближаването на Русия и Китай, борбата сред двете страни и Съединени американски щати може да се ускори. Въпреки това, Кълдър счита, че президентът на Съединени американски щати, Доналд Тръмп, би трябвало да се вземе поради отговорността си като държавен глава, а не да се концентрира върху рискованата политика, която постанова на интернационалната сцена.
Напоследък Съединените щати не престават да заемат твърда позиция против Русия и предизвикват други страни да се причислят към тях. В същото време Тръмп наскоро съобщи, че подобряването на връзките сред Вашингтон и Москва " ще бъде потребно за света ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР