В отминалите близо две седмици погледите ни бяха приковани от

...
В отминалите близо две седмици погледите ни бяха приковани от
Коментари Харесай

АТР ранглиста: Алкарас отново е на върха в класацията; Надал излиза от топ 10

В отминалите близо две седмици погледите ни бяха приковани от протичащото се в Индиън Уелс, където по традиция мястото си намира първият шампионат за сезона от сериите " Мастърс 1000 ". Надпреварата за поредна година не разочарова, като в последна сметка феновете на тениса получиха стремежи от мнозина край сред Карлос Алкарас и Даниил Медведев, като залогът беше повече от огромен и не опираше само до купата в надпреварата. В последна сметка упованията за зрелищен дуел, противопоставящ двамата тенисисти в най-хубава моментна форма в Тура, не се оправдаха, откакто 19-годишният испанец изнесе същинска тенис лекция на някогашния първенец от US Open, като спря серията му от 19 следващи победи, завоювайки оценката в пустинния град.

Големият успех в Калифорния на младежа пък бива подплатен с ново място в историята на тениса за Карлитос, който се трансформира в най-младият състезател в миналото, спечелил двете трофеи от " Слънчевия Дубъл ". Плодовете на впечатляващото показване от страна на гения от Мурсия обаче не се лимитират единствено с това и от през днешния ден той задминава Новак Джокович по точки за класацията на АТР, с което още веднъж сяда на трона в международната класация и ще се задържи на него, само ако отбраната му на купата на Мастърса в Маями през идната седмица бъде сполучлива.

Събитията, които бележат обновяването на подреждането през днешния ден, надалеч не завършват дотук, откакто един от най-паметните върхове в историята на тениса, дело на Рафаел Надал, намира своя край. Става дума за серията от 912 следващи седмици на Матадора, в които той непроменяемо е бил част от топ 10 на международната класация, пробивайки в челната десетка на 25 април 2005 година, към момента младеж, с цел да се стигне до днешната дата - 20 март 2023 година, когато броячът стопира, откакто травма попречи на 22-кратния първенец от Шлема да пази точките си в Индиън Уелс.

Положението за Тейлър Фриц също не е по никакъв начин цветно, поради неуспеха на американеца при завръщането му в родната Калифорния да брани трофея си отпреди година, като отпадането на първата ракета на домакините още във етапа на четвъртфиналите му коства цели 820 точки от актива. По този метод Фриц се свлича от позицията на номер 5 до 10-ото място в класацията на АТР, до момента в който за негова сметка подгласникът Даниил Медведев бележи нова крачка напред към върха в класирането и от през днешния ден към този момент е 5-а ракета на планетата. Другите облагодетелствани тенисисти в топ 10 от спада на американеца са Феликс Оже-Алиасим и Хуберт Хуркач, които се изкачват нагоре в подреждането и заемат върховите си достижения, респективно на номер 6 и номер 9, до момента в който в тази елитна част на подреждането още място намират Стефанос Циципас, Каспър Рууд, Андрей Рубльов и Холгер Руне.

Сред останалите тенисисти в първата стотица, които означават през днешния ден рекордно класиране за себе си в международната класация, откриваме още Алехандро Давидович Фокина, Бен Шелтън, Бернабе Сапата Мирайес, Микаел Имер, Нуно Борхес и Джейсън Кублер, който в профил Григор Димитров в Индиън Уелс. Пълния образ на класацията на АТР пък можете да откриете и разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР