В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград прие предоставената

...
В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград прие предоставената
Коментари Харесай

В Административен съд: Приключи делото за оспорения избор за кмет на община Благоевград, чака се решение

В намерено правосъдно съвещание Административен съд – Благоевград одобри предоставената от ЦИК информация от завършилата от Групово дело ГРАО инспекция за лицата, дали своят вот в нарушаване с разпоредбите на Изборния кодекс на извършения на 05. 11. 2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. С което съдът обясни всички оспорени по делото обстоятелства и разгласи, че ще се произнесе с решение в период.

Административно дело №1097/2023г. бе формирано по тъжба на Илко Стоянов, претендент за кмет на община Благоевград срещу Решение № 330-МИ/07. 11. 2023г. на ОИК – Благоевград, с което са оповестени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при извършения на 05. 11. 2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. Доводите на жалбоподателя са за осъществени голям брой нарушавания на изборния развой.

По делото бяха направени две съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните бумаги от 64 секционни изборни комисии на територията на община Благоевград, разпитани бяха очевидци, прегледан бе и запис от видеонаблюдението на преброяването на разпечатките от машината в СИК №54 в община Благоевград от извършения втори тур на изборите за кмет на община Благоевград. По делото се събра и информация за инсталационната сертификация на машините за гласоподаване на балотажа за кмет на община Благоевград.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР