В открито писмо до институциите и медиите организацията Български лекари

...
В открито писмо до институциите и медиите организацията Български лекари
Коментари Харесай

Български лекари против създаването на правителствена болница

В намерено писмо до институциите и медиите организацията " Български лекари за ново опазване на здравето " се опълчва на разкриването на лечебно заведение -. Ето цялостния текст на писмото:
" Идеята да се възобнови паразитната конструкция, озаглавена „ държавна болница “ е следващ, печален образец за неналичието на ясна идея за развиването на в България. Това за жалост е прекомерно показателно за отсъствието на обикновени правила, по отношение на които може да се построи един равнопоставен модел, кадърен да задоволи упованията на гражданското общество в страната.
 Отново ще има държавна болница, само че ще обслужва единствено висши управници, взеха решение депутатите Отново ще има държавна болница, само че ще обслужва единствено висши управници, взеха решение депутатите
Министерският съвет ще дефинира болница, която да обезпечава здравна помощ на президента, вицепрезидента, ръководителя на Народното с...
Ние считаме, че дължите на всички пациенти и лекари, ясно и свястно пояснение за какво е належащо съществуването на лечебно заведение, построено за потребностите на избран, стеснен кръг от хора - президент, вице-президент, ръководител на, министър-председател, основен прокурор, вероятно и депутати?! В обосновката си е редно да имате поради, че всички те, събрани дружно наброяват едвам ¼ от контингента на всеки редови, общо-практикуващ доктор. Какво тъкмо обуславя нуждата от откриване на 140 болнични кревати? Толкова ли е неприятно здравословното положение на по този начин изброените лица? Как бихте обяснили обстоятелството, че при действителен личен състав от 900 души, за всеки народен представител се чака да се грижат най-малко три медицински лица и то непрестанно, без значение дали той има потребност от това? В изискванията на всеобщ кадров недостиг в страната всичко това звучи гротесктно.
Споменавате, че въпреки всичко се възнамерява равнопоставеност сред тази конструкция и всички останали лечебни заведения. Добре, с какво тъкмо ще се разграничава тя от другите и в случай че с нищо, кое въобще постанова обособяването й? И по какъв начин тъкмо, извинете, може да говорите за равнопоставеност, в случай че това звено се чака да получава в допълнение, целево финансиране от държавния бюджет?!
Осъзнаваме, че разумен отговорът на по този начин поставените въпроси, отвън нормалната измама е неосъществим. В тази връзка ни позволете да ви предложим градивно решение, а точно в границите на така наречен „ триъгълник на властта “ да се построи амбулаторна процедура с един или двама общо-практикуващи лекари, които да обслужват гореспоменатите лица. Ако имате нужда от съответни насоки по какъв начин тъкмо да стане това, може да се обърнете към вашия сътрудник Лъчезар Иванов - той има богат, персонален опит ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР