В открита война ли са президента Румен Радев и лидерите

...
В открита война ли са президента Румен Радев и лидерите
Коментари Харесай

Анализатори за войната между Радев и лидерите на ПП-ДБ: Всичко е заради изтеклите записи

В открита война ли са президента Румен Радев и водачите на „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “? Върху този въпрос разсъждаваха в студиото на „ Тази заран “ социологът Димитър Ганев и политолозите Даниел Смилов и Слави Василев.

„ Ако дефинираме това като открита война, то е поради компроматите и изтеклите записи, които дискредитират „ Продължаваме промяната “ като политическа групировка, която претендира за ръководството на страната “, разяснява тематиката Слави Василев.

Академик Николай Денков получи досието

Според него срещата сред ПП-ДБ и Румен Радев е протекла извънредно хладно. „ Генерал Атанас Атанасов сподели през вчерашния ден след срещата с президента, че това изследване и координиране на ръководителите на службите с непознати посолства било несъмнено от закона . В член 9 от Закона за класифицираната информация обаче доста ясно е изписано по какъв метод Държавната комисия за сигурност на информацията издава удостоверения за достъп до класифицирана информация и там на никое място не са упоменати непознати посолства “, сподели още той.

„ Вчера стана нещо недопустимо – дали ще го назовем леден изказ или леден банкет, няма значение. Не е редно президентът , чиято задача е да оказва помощ на партиите да основат държавно управление, в действителност да застава и да споделя „ аз такова държавно управление не желая “. Моят прочит на обстановката е, че той не желае евроатлантическо държавно управление “, сподели от своя страна и Даниел Смилов.

Този запис визира надълбоко моралните устои на политическата класа, разяснява президентът

Според политолога е имало огромен късмет да се сътвори такова държавно управление с втория мандат, до момента в който с третия – тази концепция за евроатлантическа ориентировка на страната ни ще се размие, тъй като ще се намесят партии като Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и Има Такъв Народ. „ В евроатлантическото болшинство ще бъдат вкарани други детайли, които ще придадат друг политически смисъл “, добави той.

„ Струва ми се, че сме позабравили стила на Румен Радев. Припомнете си държанието му в първите четири години и половина от неговото мандат, когато от другата страна на „ Дондуков “ беше министър председател Бойко Борисов. Много хора не помниха стила му , тъй като през последните две години и нещо той ръководи посредством негово държавно управление “, безапелационен е Димитър Ганев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР