В откъснатото от света и потопено село Богдан бедстват хора

...
В откъснатото от света и потопено село Богдан бедстват хора
Коментари Харесай

Екип на БНТ е блокиран в с. Богдан: Това е воден ад, десетки хора очакваме да бъдем спасени

В откъснатото от света и потопено село Богдан бедстват хора от над 50 къщи. Сред тях и нашите сътрудници - Станислава Христозова и операторът Цветан Цветков.

Екипът на Българска национална телевизия се оказа блокиран в обитаемото място още преди обяд и през целия ден изпраща извънредни фрагменти от селото и от евакуацията на хората.

" За първи път ставаме очевидци на сходно злополучие в Подбалкана. Първоначално си помислихме, че това е следващото наводняване в община Карлово. Воден пъкъл в Подбалкана - в случай че кажем, няма да преувеличим ", споделя Станислава Христозова.

Тя е трябвало да мине през Московец и Богдан, само че се оказало, че мостът е отвеян. Върнала се е през Карлово и е предходна през Дъбен и Войнягово. Пътят до Богдан към момента не е бил отвеян. Автомобилът й е спирал на няколко пъти поради наводнени сектори. В момента, в който е влезнала в селото - път към този момент е нямало.

" Улици не се виждаха. Хората бяха - кой където може - търсеше избавление, чуваха се крясъци на животни. Видяхме екипи на пожарната, полицията, общинска администрация, които помагаха. В началото на селото водата стигаше малко над два метра до доварите. Там се оказа, че е най-сериозно ситуацията и бедстват над 10-15 души. Отидохме в централната част на селото, където станахме очевидци на нещо невиждано досега - до момента в който се опитваха да спасят 80-годишна жена в една от къщите - бяхме очевидци на същински смут - голяма вълна връхлетя върху нас. Всички се разбягахме ", споделя Станислава.

Хората са избягали от бедствието, само че са остнали блокирани в един сектор от селото.

" Очакваме и ние да бъдем евакуирани и избавени, както и десетките хора, които се намират в тези обитаеми места ", споделя тя.

Ако водата спадне, има опция за евакуация през един от черните пътища на село Каравелово, където има мостово оборудване, което да бъде разчистено.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР