В отговор на забавените преговори за членство в ЕСЛидерите на

...
В отговор на забавените преговори за членство в ЕСЛидерите на
Коментари Харесай

„Мини-Шенген“ създават в Скопие

В отговор на забавените договаряния за участие в Европейски Съюз
Лидерите на Сърбия, Албания и Северна Македония, всичките страни претенденти за участие в Европейски Съюз се споразумяха за основаването на лична зона за свободно пътешестване и бизнес, на правилото на Шенгенското пространство, съобщи “Файненшъл Таймс”.

В публично изказване от Скопие, където се чака през днешния ден да бъде оповестено ново тристранно партньорство, министър-председателят на РСМ Зоран Заев изрази отчаяние, че “ЕС не изпълнява” обещанията си и настоя че страните от “балканската тройка” би трябвало да ускорят приемането на на практика богатства за своите жители. Премиерът на Албания Еди Рама съпостави дейностите на Брюксел с пиесата на Самюел Бекет “В очакване на Годо”, в която двама мъже водят серия неуместни диалози, в очакване на човек, който по този начин и не се появява.

“Мини-Шенгенската” балканска туристическа и бизнес зона, която би трябвало да бъде оповестена през днешния ден, е учредена на правилата на споразуменията на Европейски Съюз за свободното напредване. Европейският съюз одобри преди година и половина решение за започване на договаряния за участие с Албания и Северна Македония, които бяха блокирани от България, поради неизяснени връзки сред София и Скопие, напомнят интернационалните наблюдаващи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР